Σοκ, αποτροπιασμό και έντονο φόβο για κλιμάκωση του κύκλου της βίας προκαλεί το πογκρόμ αιματηρών επιθέσεων από οργανωμένους πυρήνες ταγμάτων εφόδου εναντίον μεταναστών στον Ασπρόπυργο και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Με τακτικές Κου Κλουξ Κλαν, ομάδες φασιστών τραμπούκων εξαπολύουν συστηματικά τον τελευταίο χρόνο βίαιες επιθέσεις με άγριους ξυλοδαρμούς καθώς και εισβολές στα σπίτια. Επίκεντρο ενός εκ των πλέον οργανωμένων ταγμάτων εφόδου είναι εδώ και μήνες η περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου όπου έχουν γίνει οι περισσότερες επιθέσεις –από τύχη δεν υπήρξε νεκρός από τους ξυλοδαρμούς –σύμφωνα με συνεχείς καταγγελίες από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και άλλους φορείς μεταναστών.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις, όσο οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και οι Αρχές δεν σπάνε τους πυρήνες των νεοναζί τραμπούκων πυκνώνουν και διαχέονται και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Η αλυσίδα των στοχοποιημένων ρατσιστικών επιθέσεων προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την αδράνεια έως και την ανοχή της Αστυνομίας.

Η αιχμή του δόρατος γι’ αυτήν την ασυλία που παρέχεται είναι κατά πόσο έχει γίνει κάθαρση στο Σώμα της Αστυνομίας και προκαλεί προβληματισμό σχετικά με το αν υπάρχουν ακόμα ενεργοί θύλακοι που κάνουν τα στραβά μάτια. Αποτέλεσμα, όπως φανερώνει η αλληλουχία των γεγονότων, είναι το ανοιχτό πεδίο δράσης ομάδων φασιστοειδών που όσο παραμένουν ασύλληπτοι αποθρασύνονται και κλιμακώνουν τις βιαιοπραγίες τους.

Η προχθεσινή επίθεση που έστειλε στο νοσοκομείο βαρύτατα τραυματισμένο στο πρόσωπο με σιδερογροθιές τον μετανάστη Ασφάκ Μαχμούντ, ενώ παράλληλα οι δράστες κινήθηκαν απειλητικά και εναντίον συμπατριώτη του, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο βίας στα σκηνικά των επιθέσεων που διαδραματίζονται με ανησυχητική συχνότητα τους τελευταίους μήνες από ομάδες νεοναζί στην Γκορυτσά Ασπροπύργου.

Η εικόνα ντροπής του παραμορφωμένου προσώπου του θύματος, που από τα χτυπήματα και τα αίματα δεν φαίνονται τα χαρακτηριστικά του, αποτυπώνει το ρατσιστικό μίσος των δραστών. «Βρωμοπακιστανοί, πού θα τρέξετε να κρυφτείτε τώρα;» ούρλιαζαν οι τραμπούκοι του τάγματος εφόδου. Επίθεση καρμπόν με τις ίδιες βρισιές – απειλές όπως και σε προηγούμενες στοχοποιημένες επιθέσεις. Η ώρα ήταν πέντε το απόγευμα του Σαββάτου στην Γκορυτσά Ασπροπύργου όταν η πενταμελής ομάδα των νεοναζί πλησίασε μετανάστες, ανθρώπους του μεροκάματου, την ώρα που δούλευαν σε θερμοκήπιο. Οι τρεις περικύκλωσαν τον Ασφάκ Μαχμούντ και με σιδερογροθιές τον ξυλοκόπησαν ανελέητα στο πρόσωπο. Μετά την επίθεση αποχώρησαν ανενόχλητοι. Η αστυνομία, «χαλαρά», απλώς επιβεβαίωσε την καταγγελία αναφέροντας λακωνικά ότι την υπόθεση έχει αναλάβει το αρμόδιο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας.

Με ανακοίνωση η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλουν ότι «οι δράστες είναι γνωστοί στα θύματα.

Στις διαδηλώσεις στον Ασπρόπυργο και την Γκορυτσά το περασμένο Μάη και Ιούνη είχαν παρουσία μαζί με τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκαν στους μετανάστες και τους αντιφασίστες. Γυρνούσαν διαρκώς με ποδήλατα στο χώρο. Μετά τα γεγονότα, οι ίδιοι πήγαν στο χώρο εργασίας και φωτογράφιζαν τους μετανάστες εργάτες για να τους τρομοκρατήσουν». Στην καταγγελία κάνουν μία ακόμα σημαντική επισήμανση: «Αυτή η επίθεση έρχεται λίγες μέρες μετά την καταδίκη του Κασιδιάρη για την πρόσκληση σε επιθέσεις κατά των Ρομά στη περιοχή όταν τους είχε αποκαλέσει «σκουπίδια»» και ζητούν από τις εισαγγελικές Αρχές να ολοκληρώσουν την έρευνα «πριν θρηνήσουμε έναν νέο Σαχζάτ Λουκμάν».