Στην Ελλάδα και στο Ισραήλ θα γίνουν οι νέες εκθέσεις ζωγραφικής της Σοφίας Καλογεροπούλου.

Η μεγάλη έκθεσή της είναι στις 19 Οκτωβριου στην αίθουσα GINA Τελ Αβιβ η οποία θα διαρκέσει δυο μήνες. Θα προηγηθεί άλλη έκθεση στην Τρίπολη από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης «Κούρος» ,(Δημητρακοπούλου 3-Τρίπολη).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 9μμ.

Η έκθεση με τον τίτλο «Μουσικές Στιγμές», διοργανώνεται σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου και θα προλογίσει ο Βαγγέλης Παπούλιας, δρ κλασσικής αρχαιολογίας – ΕΚΠΑ τμήμα μουσείων.

Η Σοφία Καλογεροπούλου είναι πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό για το στυλ της ζωγραφικής της. Η ζωγράφος υιοθετεί το στυλ “Naif” το οποίο χρησιμοποιείται για να περιγράφει το έργο των αυτοδίδακτων καλλιτεχνών, για την αμεσότητα και την γνήσια φυσική έκφραση.

Οπως τα παιδιά απελευθερώνει την ανεξάντλητη φαντασία της σε καμβά και δημιουργεί εικόνες γεμάτες χρώματα.

Εκφράζει τον εαυτόν της σε ένα σουρεαλιστικό τρόπο υπό την καθησυχαστική μεταμφίεση της “Naiveism” αλλά ταυτόχρονα επεκτείνεται σε χρόνο από χθες μέχρι σήμερα και το μέλλον.

Η Σοφία Καλογεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, πτυχιούχος νομικής και πολιτικών-οικονομικών επιστnµών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα σπούδασε μουσική στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια στο Στούντιο της Όπερας της Βιέννης. Εμφανίστηκε στην Κρατική Όπερα της Βιέννης ως σολίστ την περίοδο 1976-77 µε το πατρικό της όνομα Σοφία Μαζαράκη. Στη ζωγραφική είναι αυτοδίδακτη. Το ζωγραφικό της ιδίωμα ανήκει στο χώρο της Ναῒφ. Έχει κάνει στην Ελλάδα και το εξωτερικό 30 ατοµικές εκθέσεις, ενώ έχει λάβει μέρος και σε πολυάριθμες οµαδικές.