Η Μπάρμπαρα Χάτσινσον, που σε πρώτο γάμο είχε παντρευτεί τον Βίκτορ Ρότσιλντ και σε δεύτερο τον Νίκο Χατζηκυριάκο – Γκίκα, είχε πει ότι ποτέ, καμία γυναίκα δεν θα είναι τόσο αδύνατη και τόσο πλούσια όσο θα ήθελε. Σήμερα θα έλεγα ότι καμία γυναίκα δεν θεωρεί πως είναι τόσο αδύνατη ώστε να γίνει όσο πλούσια ή όσο επιτυχημένη θα ήθελε. Κι αυτό διότι, μια ματιά να ρίξεις γύρω σου, είναι σαφές ότι, όσον αφορά τουλάχιστον τον γυναικείο πληθυσμό, ένα αδύνατο σώμα είναι βασική προϋπόθεση για κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική ανέλιξη. Από την Αντζελίνα Τζολί μέχρι τη Μισέλ Ομπάμα που στο τέλος της θητείας του συζύγου της τα περισσότερα κολακευτικά σχόλια για την οκτάχρονη διαδρομή της ως οικοδέσποινας του Λευκού Οίκου αφορούσαν το πόσο αδυνάτισε. Από την άλλη, παρά το κύμα αντιδράσεων που ξεσήκωσε ο αποκλεισμός της λίγο πιο κρεατωμένης Λίντα Εβαντζελίστα από τη ρετροσπεκτίβα του Versace, η πραγματικότητα είναι ότι αποκλείστηκε.
Σκέψεις με αφορμή την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει, ύστερα από πρόταση του υπουργείου Υγείας, την ψηφιακή επεξεργασία των σωμάτων στις διαφημίσεις ώστε να φαίνονται πιο αδύνατα, αν δεν υπάρχει ρητή αναφορά ότι έχει γίνει ρετούς. Πριν από λίγες εβδομάδες εξάλλου, μεγάλοι διεθνείς οίκοι ανακοίνωσαν ότι δεν συνεργάζονται πλέον με πολύ αδύνατα μοντέλα στα πλαίσια αντιμετώπισης της νευρικής ανορεξίας που πλήττει έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό αγοριών και κοριτσιών.
Καλά όλα αυτά, ωστόσο οι νόμοι δεν αλλάζουν τόσο εύκολα ούτε τόσο άμεσα τα ήθη και τις νοοτροπίες. Αυτή η συγκεκαλυμμένα προσβλητική συμπάθεια στις χοντρούλες και τους χοντρούληδες θα εξακολουθεί όσο στις μεγάλες αλυσίδες οικονομικών ρούχων το μέγεθος large θα είναι σαν medium.