Εισάγεται σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζεται το μεσημέρι της Τρίτης το νομοσχέδιο για την ταυτότητα του φύλου, που έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων.

Τεταμένη αναμένεται να είναι η συζήτηση στη Βουλή, δεδομένου ότι πολλά κόμμα τα της αντιπολίτευσης αντιδρούν, καθώς επίσης και κυβερνητικοί βουλευτές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ.

Ιδιαίτερες ενστάσεις έχει προκαλέσει η διάταξη του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου σε 15χρονους αλλά και την οργισμένη αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά τις εκφρασμένες αντιρρήσεις των ΑΝΕΛ αλλά και ορισμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ο υπουργ΄ςο κ. Σταύρος Κοντονής δεν έχει παρά να υπολογίζει στη στήριξη της Δημοκρατικής Συμπαράστασης και του Ποταμιού για να τα καταφέρει να έχει κοινοβουλευτικη πλειοψηφία.

Κατόπιν όλων αυτών δεν αποκλείεται ο υπουργός να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις επί του νομοσχεδίου προκειμένου να ψηφιστεί από την Ολομέλεια με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.