Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών Λευτέρης Πετρούνιας μόλις έχει τελειώσει μια ακόμα μοναδική παράσταση, εξασφαλίζοντας τον (δεύτερο συνεχόμενο) τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, και ο τελειομανής προπονητής του Δημήτρης Ράφτης τον αποθεώνει και τρέχει για τσιγάρο, αφού θα «έσκαγε» με τόση πίεση.Διότι αυτό που το κάνουν να φαίνεται τόσο εύκολο (ο κόουτς προετοιμάζοντας και ο αθλητής εκτελώντας) κάθε άλλο παρά απλό είναι.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις πέντε αθλητές σε όλη την ιστορία είναι ταυτόχρονα κάτοχοι του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου τίτλου, ενώ ο Λευτέρης έχει και ως κερασάκι στην τούρτα τον τίτλο του χρυσού ολυμπιονίκη από πέρυσι στο Ρίο.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ, το 1976, η απίστευτη πιτσιρίκα από τη Ρουμανία Νάντια Κομανέτσι πέτυχε το απόλυτο δεκάρι (όπως έχει μείνει στη ιστορία) στη δοκό και άφησε τους πάντες με ανοιχτό το στόμα.

Το Σάββατο το βράδυ, στον ίδιο χώρο, ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν ξάφνιασε κανέναν και αρκούσε να δει κανείς το πώς αντιμετώπιζαν οι προπονητές των αντιπάλων του τους δικούς τους αθλητές, λέγοντάς τους ότι πάμε για μετάλλιο, αποφεύγοντας να μιλήσουν για το χρυσό.

Και πώς να το κάνουν, όταν υπήρχε ο Λευτέρης Πετρούνιας που αγουροξυπνημένος στον προκριματικό είχε συγκεντρώσει 15.400 βαθμούς και που συνήθως έχει πάνω από 9.100 βαθμό εκτέλεσης προγράμματος (συνήθως 9.200 με άριστα το 10.000), κάτι που δύσκολα μπορεί να πιάσει άλλος αντίπαλος.

«Simply the best!»

Ο Πετρούνιας συγκέντρωσε 15.433 β. και πέτυχε την 7η συνεχόμενη νίκη του, ενώ έχει πλέον 13/14 την τελευταία τριετία, χωρίς να έχει χάσει κανέναν μεγάλο τελικό (Ολυμπιακοί Αγώνες, δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκοί Αγώνες).

«Αυτό που έχω καταφέρει είναι κάτι που με γεμίζει αυτοπεποίθηση. Θέλω να έχω την υγεία μου για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα! Εγώ έχω όλη την όρεξη και τη διάθεση και ο προπονητής μου έχει όλες τις γνώσεις, έτσι ώστε να συνεχίσουμε αυτό το σερί νικών και τίτλων για όσο περισσότερο γίνεται. Και εφόσον είμαστε υγιείς, είναι βέβαιο ότι θα το συνεχίσουμε» τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης τον χαρακτήρισε απλά τον καλύτερο.

«Ο Λευτέρης είναι… simply the best! Είναι μάγκας, αφού μπορεί και αντέχει τέτοια πίεση. Μπορεί ο κόσμος να μην το κατάλαβε, αλλά ήταν πολύ πιεσμένος. Είναι πολύ πιο δύσκολο το να διατηρηθείς στην κορυφή από το να την κατακτήσεις, όταν ξέρεις ότι όλοι οι άλλοι κυνηγούν να σε φτάσουν». Αυτός ο τίτλος ήταν ξεχωριστός γιατί κατακτήθηκε μπροστά σε Eλληνες της Ομογένειας που έδωσαν το δικό τους χρώμα και μάλιστα όλοι γιόρτασαν μαζί στην ταβέρνα Πειραιάς!