Διπλό πάρτι σε Λευκωσία και Βουλιαγμένη με την άδεια του Μίχαελ Σκίμπε έστησαν οι παίκτες της εθνικής μας ομάδας!

Ουσιαστικά ζώντας έντονα τα δύο παιχνίδια Βοσνίας – Βελγίου 3-4 και Σλοβενίας – Σκωτίας 2-2, τα αποτελέσματα των οποίων μας στέλνουν στα μπαράζ πρόκρισης για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αρκεί να νικήσουμε απόψε (21.45 – Cosmotesports και Σκάι) με… μισό – μηδέν την πιο αδύναμη ομάδα της Ευρώπης, το Γιβραλτάρ, στο Γ. Καραϊσκάκης.

Οι διεθνείς μας λοιπόν είχαν δημιουργήσει μια μικρή εξέδρα το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο παρακολουθώντας τον αγώνα της Σλοβενίας με τη Σκωτία, στο οποίο θέλαμε να μη νικήσουν οι Σκωτσέζοι, όπως κι έγινε. Τα γκολ των Σλοβένων που επέστρεψαν από το 0-1 πανηγυρίστηκαν δεόντως, αλλά η φάση που σήκωσε από τον καναπέ τους διεθνείς μας ήταν η σωτήρια επέμβαση του σλοβένου τερματοφύλακα Ομπλακ, στην προσπάθεια του Σκωτσέζου Σνόντγκρας στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ηταν η φάση που ουσιαστικά έστειλε την Εθνική μας –με νίκη απόψε –στα μπαράζ και αμέσως ενημερώθηκαν στα κινητά τους και όσοι παίκτες δεν έβλεπαν το ματς.

«Ξέρετε, οι Ελληνες σε σχέση με άλλους λαούς ενθουσιάζεστε και απογοητεύεστε εύκολα, συνεπώς ξέρω ότι τα παιδιά ήθελαν να δουν τα παιχνίδια και είπαμε ΟΚ, ακόμα και στην Κύπρο όπου σε λίγη ώρα παίζαμε. Προσωπικά δεν είδα το ματς της Βοσνίας, παρά μόνο την άλλη μέρα από περιέργεια για το πώς πήγε, αλλά έτσι αντιδρώ εγώ. Οι παίκτες μου το είδαν, ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα, αλλά μετά μπήκαν χαλαροί στο γήπεδο. Ευτυχώς που η Κύπρος έβαλε νωρίς γκολ και μας ξύπνησε!» τόνισε ο Μίχαελ Σκίμπε για αυτό το διπλό πάρτι, θυμίζοντας για το αποψινό παιχνίδι ότι «η Πορτογαλία ήταν στο 0-0 με την Ανδόρα μέχρι να μπει ο Κριστιάνο Ρονάλντο και να σκοράρει, ενώ εξασφάλισαν τη νίκη με το δεύτερο γκολ στα τελευταία λεπτά. Αρα απόλυτη συγκέντρωση γιατί δεν είμαστε ακόμα στα μπαράζ». Ο γερμανός τεχνικός αποκάλυψε ότι «χαίρομαι που με αγαπάνε οι παίκτες μου, αλλά να ξέρετε ότι εγώ τους αγαπώ περισσότερο» και χαρακτήρισε το γκολ του Τζαβέλλα στο φινάλε του αγώνα με τη Βοσνία ως την πιο χαρακτηριστική φάση των προκριματικών, αν και πρόσθεσε και το ταξίδι στην Αυστραλία («όπου εκεί αρχίσαμε να ξαναγινόμαστε ομάδα», όπως παραδέχτηκε από κοινού με τον Γιάννη Μανιάτη).