Το blitzkrieg είναι εδώ και σκορπά τον τρόμο στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Η κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γερμανία σάρωσε στα προκριματικά σημειώνοντας δέκα νίκες σε δέκα αγώνες, όσες και η Ισπανία του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε που κατέκτησε το τρόπαιο το 2010. Η Μάνσαφτ ωστόσο ήταν πιο αποτελεσματική μπροστά στις αντίπαλες εστίες σημειώνοντας 43 γκολ (ρεκόρ), ενώ παρέμεινε αήττητη εκτός έδρας, αυξάνοντας σε 47 ματς το σερί που ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου του 1934. Με τον αρχηγό Φίλιπ Λαμ και τον Κλόζε να έχουν αποσυρθεί, τον Σβάινσταϊγκερ να απολαμβάνει τη ζωή στο Σικάγο και τον Νόιερ σχεδόν μόνιμα τραυματία, ο Γιόαχιμ Λεβ κατάφερε να δημιουργήσει μία νέα ποδοσφαιρική μηχανή που κονιορτοποιεί τους αντιπάλους της έχοντας ως μεγάλο όπλο την ποικιλότητα στα εξαρτήματά της και το νέο αγωνιστικό σύστημα που εφαρμόζει, το 4-1-3-2.

Ανεξάντλητη

Συνολικά χρησιμοποίησε 37 ποδοσφαιριστές που αποδείχτηκαν ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Ενδεικτικό του πλουραλισμού της νέας ομάδας είναι το γεγονός ότι 20 παίκτες πέτυχαν γκολ, ενώ το νέο αστέρι είναι το πάντσερ Σάντρο Βάγκνερ ο οποίος διαθέτει την τεχνική του Τόμας Μίλερ, τη δύναμη του Χρούμπες και την αποτελεσματικότητα του Γκερντ Μίλερ.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο τελευταίο παιχνίδι με το Αζερμπαϊτζάν ο Λεβ έκανε επτά αλλαγές σε σχέση με το ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία χωρίς να παρουσιαστεί αγωνιστική αρρυθμία, ενώ μόλις δύο ποδοσφαιριστές, ο Μουστάφι και ο Μίλερ θύμιζαν την ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 στο Μαρακανά.

Το πιο δύσκολο έργο του Λεβ αρχίζει τώρα, αφού πρέπει να ξεχωρίσει τους 23 παίκτες που θα πάρει μαζί του στη Ρωσία, ενώ περιμένουν στον προθάλαμο και οι τραυματίες Ρόις και Γκουντογκάν.

Ο Λεβ γνωρίζει πως μία πορεία σαν αυτή που πραγματοποίησε η ομάδα του στα προκριματικά πιθανόν να προκαλέσει εφησυχασμό. Ερωτηθείς λοιπόν αν η Γερμανία είναι τώρα φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο 57χρονος προπονητής, ο οποίος έχει συμπληρώσει δεκαετία στον πάγκο της Μάνσφαφτ, ήταν ξεκάθαρος: «Κάνετε λάθος όταν λαμβάνετε αυτή την προκριματική φάση ως σημείο αναφοράς. Ηταν σπουδαία επίδοση αλλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο μάς περιμένουν άλλοι αντίπαλοι».

Ο Λεβ δεν κλείνει την πόρτα σε κανέναν παίκτη, στέλνοντας μήνυμα πως η απόδοση στις ομάδες τους θα καθορίσει και τη συμμετοχή τους στην Εθνική. Βεβαίως η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού στήριξε τόσο τον νεαρό Κίμιχ όσο και τον Μίλερ στις δύσκολες στιγμές τους στην Μπάγερν, αγνοώντας τις επιλογές των προπονητών τους.