Οι έλληνες ποδοσφαιριστές μάς έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να δίνουν όλο και περισσότερο το δικό τους στίγμα στη Σούπερ Λίγκα. Οι περισσότερες ομάδες τούς δίνουν χρόνο συμμετοχής και αυτοί έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες. Στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος βρήκαμε αρκετούς Ελληνες να παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνουν οι ομάδες τους στον φετινό μαραθώνιο.

Ο Κυριάκος Κιβρακίδης είναι από τους πρωταγωνιστές της πορείας του Ατρομήτου, που παραμένει αήττητος. Ο 25χρονος αμυντικός έχει ήδη πετύχει δύο γκολ, δίνοντας τέσσερις βαθμούς στην ομάδα του. Σκόραρε στην ισοπαλία με τον Απόλλωνα, ενώ πέτυχε και το γκολ της νίκης επί του Ολυμπιακού. Βασικοί στην ομάδα του Νταμίρ Κάναντι είναι επίσης και οι Δημήτρης Χατζηισαΐας και Δημήτρης Γιαννούλης.

Αήττητος παραμένει και ο Λεβαδειακός με πολύ καλή παρουσία του Πέτρου Γιακουμάκη και του 27χρονου μέσου Παύλου Μητρόπουλου. Κι οι δύο έχουν πετύχει από ένα γκολ.

Ο Πανιώνιος μάς έχει συνηθίσει στην παρουσία πολλών ταλαντούχων Ελλήνων και φέτος βλέπουμε τον 20χρονο Λάζαρο Λάμπρου να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις και να έχει ήδη πετύχει δύο γκολ. Επίσης, ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει δώσει σε δύο ματς φανέλα βασικού στον 20χρονο τερματοφύλακα Λευτέρη Αστρά.

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στον 20χρονο αμυντικό Κώστα Μαυροπάνο ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς έχοντας πετύχει ένα γκολ.

Ο 31χρονος Δήμος Μπαξεβανίδης και ο επίσης 31χρονος Χρήστος Λισγάρας είναι οι παίκτες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ξάνθη. Ο έμπειρος αμυντικός Γιάννης Κοντοές, αλλά και ο 23χρονος επιθετικός Χρήστος Αλμπάνης έχουν αγωνιστεί περισσότερο από τους υπόλοιπους Ελληνες του Απόλλωνα.

Ο Μιχάλης Μανιάς είναι η αιχμή του δόρατος στην επίθεση του Αστέρα Τρίπολης (2 γκολ), ωστόσο θέση βασικού έχει τόσο με τον Στάικο Βεργέτη όσο και με τον Σάββα Παντελίδη ο 21χρονος αμυντικός Τριαντάφυλλος Πασαλίδης, που αποκτήθηκε από τον Αιγινιακό.

Η ώρα για τους τερματοφύλακες: πρώτος και καλύτερος ο Δημήτρης Κυριακίδης του Παναιτωλικού με εξαιρετική παρουσία τα τελευταία χρόνια. Επίσης, ο 24χρονος Νίκος Γιαννακόπουλος έχει πάρει φανέλα βασικού στην Κέρκυρα, όπως και ο 27χρονος Νίκος Παπαδόπουλος στη Λαμία, ο οποίος είχε μάλιστα εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην πρώτη του ομάδα, τον Πανιώνιο. Στον Πλατανιά ο Γιώργος Παράσχος εμπιστεύεται τον 25χρονο Αντώνη Κοκκάλα. Τέλος, στη Λάρισα οι Ελληνες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή είναι οι Θωμάς Ναζλίδης και Βασίλης Ρέντσας.