Mεσούντων των τελικών του περασμένου Ιουνίου ο Κέι Σι Ρίβερς είχε πει ότι «μου αρέσει οι ήχος της σιωπής που ακούγεται όταν βάζω τρίποντο στην έδρα του Ολυμπιακού» και χθες πάλι έπεσε μέσα.

Πιο μέσα δεν γίνεται, καθότι ούτως ή άλλως στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας βασίλευε η σιωπή των απόντων φιλάθλων, οπότε ο ανιψιός του Μπάιρον Ντίνκινς μπορούσε να ακούει ακόμη καλύτερα αυτόν τον ιδιότυπο άηχο ήχο της εκκωφαντικής σιωπής!

Θαρρώ πως από πέρυσι ο μεν Παναθηναϊκός έχει βρει ένα τεφαρίκι, ο δε Ολυμπιακός τον μπελά του. Τον περασμένο Ιανουάριο μέσα σε 24 βράδια και σε τρία διαφορετικά ντέρμπι Αιωνίων ο Ρίβερς πέτυχε 76 πόντους και δεδομένου κιόλας του χειμωνιάτικου κλίματος τα ποτάμια τής (γενέτειράς του) Σάρλοτ έγιναν ορμητικοί χείμαρροι!

Το ίδιο συνέβη και χθες στις όχθες του Σαρωνικού, όπου ο τριαντάχρονος απόφοιτος του Κλέμσον παρουσίασε για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήρια της εκτελεστικής του ικανότητας.

Ο Ρίβερς διεκδικεί τον τίτλο του MVP της χθεσινής αναμέτρησης –με τη λογική του «primus inter pares» απέναντι στον πληθωρικό Νικ Καλάθη –διότι του έλαχε ο κλήρος να καθαρίσει την μπουγάδα και να σφραγίσει την ολική επαναφορά του Παναθηναϊκού από το -9. Και πώς; Με δυο απανωτά χτυπήματα από τα 6μ.75 που βγήκαν από διαφορετικές κινήσεις (pick n’ roll και coming off), μετέτρεψαν το 66-61 σε 66-67 και ανέτρεψαν τα δεδομένα της αναμέτρησης.