Tη συνήθη ήττα του στο ΣΕΦ από τον αιώνιο αντίπαλο υπέστη χθες ο Ολυμπιακός, αν και βάσει στατιστικής –την τελευταία πενταετία τουλάχιστον –όποιος χάνει το πρώτο πρόωρο ντέρμπι της χρονιάς παίρνει και το πρωτάθλημα!

Για να συνεχιστεί όμως αυτή η παράδοση, ο Ολυμπιακός θα πρέπει στη συνέχεια να έχει πολύ πιο σταθερή εικόνα.

Το γεγονός ότι οι ομάδες ήταν ανέτοιμες είναι δεδομένο, όπως και το ότι ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο κουρασμένος (με πολλούς παίκτες στις εθνικές ομάδες) και με σημαντικές απώλειες του Σπανούλη και του Ρόμπερτς.

Ομως, από νωρίς ο κόουτς αναγκάζεται να διώξει παίκτη (Παπανικολάου) που φαίνεται να του έχει αντιμιλήσει και μένει να δούμε πώς θα το χειριστεί, καθώς και πέρυσι είχε αρκετές αποπομπές για κάποιες μέρες. Επίσης θα πρέπει να διαχειριστεί τον προβληματισμό Ελλήνων του βασικού κορμού (Αγραβάνης, Παπαπέτρου) που βλέπουν βασικούς ξένους μπροστά τους. Ο Σφαιρόπουλος λοιπόν πρέπει να κρατήσει τις ισορροπίες και όλους ευχαριστημένους (όχι απαραίτητα με το… ρολόι).

Το θετικό ήταν η εμφάνιση των Τζαμέλ ΜακΛιν και Χόλις Τόμπσον που έδειξαν ότι έπειτα από χρόνια ο Ολυμπιακός μπορεί να βασίζεται σε έναν Αμερικανό που θα πάρει πάνω του μια φάση ένας εναντίον ενός και μάλιστα ο δεύτερος μπορεί να δώσει λύσεις και με το σουτ από λίγο πιο μακριά.