Με τα διαδικαστικά να δίνουν την σκυτάλη στην πολιτική, οι υποψήφιοι για την αρχηγία του νέου φορέα μπαίνουν στην κύρια φάση της προεκλογικής τους καμπάνιας. Για τις επόμενες 30 ήμερες, οι δέκα επίδοξοι αρχηγοί θα πρέπει να πείσουν τους προοδευτικούς πολίτες για την καταλληλότητά τους -ή, τουλάχιστον, για την ακαταλληλότητα των υπολοίπων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η δημόσια διαμάχη της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Καμίνη για την απουσία της επικεφαλής της ΔΗΣΥ από την ψηφοφορία για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι η επίσημη πρώτη πολιτική διαφωνία που διατυπώνεται.

Σε συζήτησή του με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο δήμαρχος Αθηναίων κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά για «φυγομαχία», για να εισπράξει την άμεση αντίδρασή της: «Είναι επιλογή μου και απόφασή μου, να πράξω ότι είναι αναγκαίο για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου. Γι’ αυτό και δεν θα απαντώ σε κάθε είδους προκλήσεις και μικρότητες, που αποσκοπούν μόνο σε προσωπική προβολή. Ψυχραιμία και μέτρο. Οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν από εμάς να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης», δήλωσε η Γεννηματά.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr