Ο Φερνάντο Σάντος έγινε χθες 63 χρονών και οι παίκτες της Πορτογαλίας δεν μπορούσαν παρά να του κάνουν δώρο γενεθλίων την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ. Ενα αυτογκόλ του Τζουρού (41′) και ένα σουτ του Αντρέ Σίλβα σε κενή εστία (57′) έδωσαν στους πρωταθλητές Ευρώπης τη νίκη επί της Ελβετίας (2-0), με τη Μαντόνα στις εξέδρες του Ντα Λουζ να τους χειροκροτεί. Οσο για την Ελβετία, πάει στα μπαράζ, χάνοντας για πρώτη φορά στην προκριματική φάση!

Το εισιτήριο για το ταξίδι στη Ρωσία σφράγισε και η Γαλλία καθώς με Γκριεζμάν και Ζιρού νίκησε στο Σεντ Ντενί τη Λευκορωσία 2-1. Η Ολλανδία ξύπνησε αργά, νίκησε στο Αμστερνταμ 2-0 τη Σουηδία (πάει στα μπαράζ), αλλά μετά το Euro έμεινε εκτός και από το Μουντιάλ. Την αντίθετη πορεία ακολουθεί η Ισλανδία μετά το 2-0 επί του Κοσόβου στο Ρεϊκιαβικ. Προκρίθηκε και στο Μουντιάλ και έγινε η μικρότερη σε πληθυσμό χώρα που θα αγωνιστεί σε τελική φάση.

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν το πρόσωπο της ημέρας στη Σερβία. Το γκολ του επιθετικού του ΠΑΟΚ κόντρα στη Γεωργία (1-0) έστειλε τους Σέρβους στην τελική φάση του Μουντιάλ για πρώτη φορά ύστερα από οκτώ χρόνια.

Ο Τιμ Κέιχιλ έδωσε τέλος στο όνειρο της Συρίας για συμμετοχή στη διοργάνωση της Ρωσίας. Με δύο δικά του γκολ, το δεύτερο στην παράταση, η Αυστραλία νίκησε 2-1 στο Σίδνεϊ και συνεχίζει την προσπάθειά της για πρόκριση στο Μουντιάλ. Αντίπαλός της στο τελευταίο μπαράζ θα είναι η 4η ομάδα από τους προκριματικούς Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής.