Ενα δεκαπενθήμερο – φωτιά περιμένει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό μέσα στον Οκτώβριο και ο Τάκης Λεμονής τρέχει και δεν φτάνει για να μπορέσει –έχοντας και τους απόντες από τις εθνικές ομάδες –να βάλει την ομάδα σε μια σειρά.

Διότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου υπάρχουν τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια για το πρωτάθλημα (με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, με ΠΑΟΚ στο Φάληρο και με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο) και οι δύο αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα εκτός και εντός έδρας.

Είναι λογικό οι περισσότεροι ξένοι των Ερυθρολεύκων (ιδιαίτερα όσοι ήρθαν εφέτος στην ομάδα) να έχουν ήδη εστιάσει την προσοχή τους στο ευρωπαϊκό ραντεβού – πρόκληση στη Βαρκελώνη την επόμενη Τετάρτη με την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ελα όμως που το Σάββατο περιμένει τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος, ομάδα πολύ πιο δύσκολη από Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, από τις οποίες οι Ερυθρόλευκοι πήραν μόλις έναν βαθμό και με τα δύο παιχνίδια στον Πειραιά!

Το πιο δύσκολο κομμάτι λοιπόν για τον Τάκη Λεμονή στην παρούσα φάση είναι να καταλάβουν όλοι οι παίκτες του ότι πριν από τη Βαρκελώνη προέχει ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι πρωταθλήματος, πριν μάλιστα από τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό!