Να, λοιπόν, που φτάσαμε στο εξής αναπάντεχο γεγονός: οι ισχυροί του πρωταθλήματος τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις με την ελπίδα κάποτε να προλάβουν.

Δεν πρόκειται για σχήμα λόγου –το αντίθετο, μάλιστα. Αν κάποιος δει όχι ακριβώς τον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές, αλλά κάποια «ανάποδα αποτελέσματα», διαπιστώνει είτε πως είναι στραβός ο γιαλός είτε πως αρμενίζουν στραβά οι δυνατοί. Σαφώς η διοργάνωση αποκτά μεαλύτερο ενδιαφέρον και μένει να φανεί πόσο θα ανταποκριθούν οι φίλαθλοι-οπαδοί, με άλλα λόγια θέλουμε να διαπιστώσουμε αν πυκνώσουν τις εμφανίσεις τους στις εξέδρες.

Αύξηση

Αν ορισμένοι δεν το έχετε παρατηρήσει, βλέπουμε το εξής: ο αριθμός εισιτηρίων αυξάνεται σε κάθε αγωνιστική και αυτό από τη μια έχει να κάνει με τις επιταγές του προγράμματος και στον αντίποδα σχετίζεται με την προσμονή αμφίρροπων αναμετρήσεων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την τρίτη αγωνιστική κόπηκαν περίπου 15.000 εισιτήρια, την τέταρτη 34.000, ενώ την έκτη πλησίασαν τις 44.000! Ναι, δεν είναι για πανηγυρισμούς και άλλωστε το πρόβλημα δεν μπορούμε να το κρύβουμε, ούτε να στρέφουμε αλλού το βλέμμα. Κρατάμε, όμως, αυτές τις διαδοχικές αυξήσεις και τα όποια συμπεράσματα θα εξαχθούν στην πορεία.

Ευκαιρία

Πρόκειται για χρυσή ευκαιρία να προκύψει ισχυρό δέλεαρ στον κόσμο. Οι οιωνοί δείχνουν άριστοι. Αν μάλιστα προσθέσουμε στο όλο πακέτο και την πιθανότητα να προκριθεί η εθνική ομάδα στα τελικά του Μουντιάλ, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το ξυπνητήρι χτυπά. Μένει να το ακούσουν οι αρμόδιοι, να αξιοποιηθούν οι διαμορφωθείσες συνθήκες, να δούμε ακόμη καλύτερο θέαμα. Με τους μικρούς να επιμένουν στην επανάστασή τους –γιατί όχι άλλωστε; Αν τώρα θέλουμε να σταθούμε σε κάποια παιχνίδια της αγωνιστικής, πρέπει να μείνουμε αρχικά στα εξής: κατ’ αρχάς, στη Νέα Σμύρνη, εκεί όπου εν μέσω καύσωνα στις αρχές καλοκαιριού και σε περίοδο προετοιμασίας ο Ολυμπιακός γνώρισε φιλική ήττα. Ο Πανιώνιος τον δυσκολεύει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, ο δε Λεμονής έχει βάλει στόχο να επανέλθει ο πρωταθλητής στις νίκες και προβλέπεται να χρησιμοποιήσει κάποια τρικ και σίγουρα διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με όσα βλέπαμε πριν από τη διακοπή. Η ΑΕΚ, τώρα, κάνει την τρίτη έξοδο εκτός Αττικής και το χαρακτηριστικό που βλέπουμε μέχρι στιγμής από την ομάδα του Χιμένεθ αφορά την αδυναμία να πετύχει όχι μόνο μια νίκη, αλλά και γκολ. Ο τίτλος έρχεται και από «μεγάλα διπλά», τέτοιο θα είναι αυτό στην Ξάνθη αν επιτευχθεί και στα Σπάτα χρειάζεται να πείσουν ότι εγείρουν αξιώσεις για τίτλο, δεν πρέπει μόνο να το λένε.

Αστέρια

Ισως, όμως, σε καλύτερο ματς να εξελιχθεί αυτό ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης. Ντέρμπι μυρίζει στο Περιστέρι, κυρίως γιατί φέτος οι γηπεδούχοι παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενισχυμένοι, την ίδια στιγμή που με τον Παντελίδη στον πάγκο ο Αστέρας φαίνεται πολύ βελτιωμένος. Οι μηχανές ξαναπαίρνουν μπροστά: μέχρι την επόμενη διακοπή, μάλλον θα έχουμε πιο κρυστάλλινη εικόνα για το είδος της διοργάνωσης που θα δει ο κόσμος που (ξανα)σκέφτεται το ενδεχόμενο να επισκεφθεί κάποιο γήπεδο.