Δεν ξέρω αν ήταν προμελετημένο να υπάρξει ένας επικοινωνιακός παραλληλισμός με τους 12 Αποστόλους του Ιησού, αλλά όπως και να έχει ένας συνειρμός σού έρχεται. Δώδεκα θα είναι και οι σύμβουλοι που θα έχει στο πλευρό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ανανέωσης της πολιτικής που επιχειρεί.

Τους ανακοίνωσε χθες σημειώνοντας πως «δώδεκα νέοι άνθρωποι, από τον δημόσιο τομέα, την εκπαίδευση, το πανεπιστήμιο, την αγορά, την πραγματική οικονομία, είναι μαζί μας στην προσπάθεια να σχεδιάσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει». Και πρόσθεσε ότι συνδυάζουν σπουδές, επαγγελματική πείρα, κέφι και διάθεση για συμμετοχή στα κοινά. Θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και των θέσεων των τομέων.

Ποιοι είναι οι 12 «απόστολοι» του Κυριάκου; Ανάμεσά τους είναι πρόσωπα που ήδη βρίσκονταν στο πλευρό του σε θέσεις – κλειδιά. Συντονιστής θα είναι ο καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης (συμμετείχε ήδη στο συμβουλευτικό σώμα της Γραμματείας Προγράμματος).

Και οι 12 που θα τον συμβουλεύουν είναι: ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Θόδωρος Πελαγίδης, η Ρεβέκκα Πιτσίκα που «τρέχει» το πρότζεκτ του Μητρώου Στελεχών, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Μπότσιου, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Ζαββός, ο Στέλιος Πέτσας (σύμβουλος έως τώρα του προέδρου της ΝΔ σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής), η Δόμνα Μιχαηλίδου (σύμβουλός του σε θέματα μεταρρυθμίσεων), η Βίκυ Λοΐζου με θητεία σε εταιρείες διαχείρισης χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ο Τάσος Αναστασάτος που έχει διατελέσει εκπρόσωπος της χώρας μας στο EuroWorking Group, o καθηγητής του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Αραβώσης, η νεαρή Αλεξάνδρα Σδούκου με θητεία ως σύμβουλος σε υπουργεία Aνάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Χρήστος Χάλαρης, ο διεθνολόγος αλλά και γνώστης της Δημόσιας Διοίκησης Λεωνίδας Χριστόπουλος.