Στο λεξιλόγιο στον Ρέντη εδώ και λίγες μέρες έχουν προστεθεί δύο λέξεις: επιθετικοί αυτοματισμοί. Σε μια ομάδα που είναι στη φύση της να παίζει επιθετικά και να δημιουργεί πολλές φάσεις προσφέροντας θέαμα στους φίλους της, το ζητούμενο είναι να αρχίσουν να έρχονται (και αρκετά πιο εύκολα) τα γκολ.

Διότι ο Ολυμπιακός ανέκαθεν ήταν από τις ομάδες με την καλύτερη επίθεση, αλλά φέτος έχει αρχίσει τον τελευταίο καιρό και παρουσιάζει επιθετική δυστοκία είτε σε παιχνίδια όπου θα φτιάξει πολλές και καλές φάσεις (όπως στην Ξάνθη) είτε σε παιχνίδια με λιγότερη δημιουργία (π.χ. με Ατρόμητο αλλά και Αστέρα Τρίπολης).

Αυτή τη στιγμή στο επιθετικό οπλοστάσιο της ομάδας, εκτός του Μπεν, υπάρχουν ο Νιγηριανός Εμανουέλ Εμενίκε, ο Σέρβος Ούρος Τζούρτζεβιτς και ο Ιρανός Καρίμ Ανσαριφάρντ και στο πρωτάθλημα έχουν σκοράρει (μόλις από ένα γκολ) οι δύο τελευταίοι, με τον Εμενίκε βέβαια να προέρχεται από τραυματισμό που τον κράτησε αρκετά εκτός και τον Ανσαριφάρντ να είναι στο ψυγείο επί Χάσι.

Οι τρεις αυτοί επιθετικοί έχουν ένα έξτρα κίνητρο καθώς πρόσφατα οι εθνικές τους ομάδες προκρίθηκαν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και συνεπώς θέλουν όσο τίποτε άλλο να δώσουν το παρών στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί και ο Ολυμπιακός και να πάρει απο αυτήν την τριάδα αρκετά γκολ, τα οποία μέχρι στιγμής έχονται με το σταγονόμετρο και αυτό στοιχίζει βαθμούς.