Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε χτες να λύνεται ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματά του. Ο Ελντερ Λόπες προπονήθηκε κανονικά και αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, από την οποία έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτό που απομένει είναι να περάσει σήμερα από ιατρικές εξετάσεις και ο Ογκνιεν Βράνιες, ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Βοσνίας. Ο Χιμένεθ θα περιμένει να μάθει αν είναι σοβαρός ο τραυματισμός του και αν μπορεί να τον υπολογίζει για το παιχνίδι της Κυριακής με την Ξάνθη.

Ο ισπανός τεχνικός μιλώντας στη συνδρομητική τηλεόραση υποστήριξε πως η ΑΕΚ θα πρέπει να δείχνει εικόνα ομάδας που θέλει να νικήσει.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το τελευταίο παιχνίδι στην Τρίπολη, αλλά ούτε και για κούραση λόγω των εθνικών ομάδων. Πάντα πρέπει να υπάρχει φιλοδοξία για τη νίκη. Μόνο με το σήμα δεν μπορείς να νικήσεις» είπε ο Χιμένεθ. «Η εικόνα της ΑΕΚ πρέπει να είναι πάντα η ίδια. Η αγωνιστική συμπεριφορά δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Οι επαγγελματίες πρέπει να δουλεύουν πάντα στο ίδιο επίπεδο. Μπορεί να δουλέψεις καλά και να χάσεις ή να νικήσεις. Η ΑΕΚ πρέπει να δείχνει εικόνα ομάδας που θέλει να νικάει και αυτό στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης δεν έγινε», πρόσθεσε ο τεχνικός της ΑΕΚ, σημειώνοντας πως η Ξάνθη είναι ομάδα που δημιουργεί δυσκολίες.

Μία ακόμα ευχάριστη είδηση για την ΑΕΚ ήρθε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, καθώς μειώθηκε η ποινή των δύο αγωνιστικών που είχε επιβληθεί για το άναμμα καπνογόνων στο ματς τον Ολυμπιακό. Ετσι, η ΑΕΚ θα αγωνιστεί χωρίς θεατές στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο (23/10), αλλά θα έχει τον κόσμο κοντά της στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (5/11).

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή του γηπέδου, η ΑΕΚ έδωσε χθες απαντήσεις σε όσα θέματα είχε αναφέρει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας σε φυλλάδιο που μοίρασε για την υπογειοποίηση τμημάτων δρόμων μπροστά στο υπό ανέγερση γήπεδο. Μάλιστα, οι απαντήσεις αυτές δόθηκαν από τον Κωνσταντίνο Ζέκο, τον άνθρωπο που συνέταξε τη μελέτη της υπογειοποίησης. Παράλληλα, η διοίκηση ετοιμάζεται να μεταφέρει την κόντρα με τη δημοτική Αρχή στα δικαστήρια, καθώς η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να αρχίσουν σύντομα νομικές κινήσεις.