Στη δίνη σκανδάλου με ελληνικές προεκτάσεις βρίσκεται ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και ισχυρός άνδρας του BeiN Media Group Νασέρ αλ Κελαϊφί καθώς κατηγορείται πως δωροδόκησε το πρώην νούμερο 2 της FIFA Ζερόμ Βάλκε με αντάλλαγμα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ. Οι εισαγγελικές Αρχές της Ελβετίας ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει ποινική διαδικασία κατά του Ζερόμ Βάλκε για «κακουργηματική κακοδιαχείριση» που αφορά την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Παγκοσμίων Κυπέλλων 2018, 2022, 2026 και 2030 σε συγκεκριμένες χώρες. Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας συνεργάζεται με τις δικαστικές Αρχές της Ελλάδας, της Ισπανία, της Ιταλίας και της Γαλλίας, ενώ χθες πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε ιδιοκτησίες διάφορων περιοχών αυτών των χωρών.

Στο στόχαστρο των Ελβετών βρίσκονται επίσης ένας επιχειρηματίας και ο Αλ Κελαϊφί που θεωρείται ύποπτος δωροδοκίας του Βάλκε για την απόκτηση από τη FIFA των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Μουντιάλ του 2026 και του 2030.

Η διερεύνηση της υπόθεσης διαφθοράς ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου και όπως γνωστοποίησαν οι ελβετικές Αρχές, οι έρευνες αφορούν πιθανή τέλεση των αδικημάτων της διαφθοράς, της δωροδοκίας και δωροληψίας, της απάτης, της πλαστογραφίας και της κατάχρησης διοικητικής εξουσίας.