Στο νέο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης σταμάτησε το νικηφόρο σερί των επτά αγώνων για τη Μπαρτσελόνα, λίγες ημέρες πριν από την αναμέτρηση μετον Ολυμπιακό στο Καμπ Νου για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τους «ροχιμπλάνκος» αφού ο Σουάρες κατάφερε στο 82′ να ισοφαρίσει το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει οι γηπεδούχοι με το Σαούλ (καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή)στο 21′. Η Μπαρτσελόνα είχε κι άλλες φάσεις για γκολ στο β’ μέρος και στην καλύτερη, στο σουτ του Μέσι από εκτέλεση φάουλ η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι (57′).

***Το πρώτο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στην εφετινή ισπανική Λίγκα «λύτρωσε» τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ήταν κοντά σε μία ακόμα γκέλα, αυτή τη φορά στο Αλφόνσο Πέρεθ, κόντρα στη Χετάφε.

Ο Πορτογάλος άσος σκόραρε πέντε λεπτά πριν από το τέλος και η Ρεάλ πήρε μία δύσκολη νίκη με 2-1. Ηταν η 13η συνεχόμενη εκτός έδραςνίκη για τους μερένγκες και αυτό αποτελεί ρεκόρ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το γκολ του Ρονάλντο βοήθησε και τον Ζινεντίν Ζιντάν να γιορτάσει με νίκη το εκατοστό παιχνίδι του στον πάγκο της Ρεάλ. Η περυσινή πρωταθλήτρια είχε προηγηθεί με τον Μπενζεμά στο 39′, ενώ η Χετάφε είχε ισοφαρίσει στο 56′ με τον Μολίνα.

***Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υποχρέωσε τη Σεβίλη στη δεύτερη ήττα της στο ισπανικό πρωτάθλημα. Στο Σαν Μαμές, οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες, αλλά ο Κεπά κράτησε το «μηδέν» και το γκολ του Βέσγκα στο 43΄ έδωσε μία πολύτιμη νίκη στους Βάσκους, που δεν είχαν πανηγυρίσει «τρίποντο» μετά την 3η αγωνιστική.

Η Σεβίλη για ακόμη μία φορά έδειξε ότι δεν τα καταφέρνει σε δύσκολες έδρες και με το δεδομένο αυτό είναι δύσκολο να διεκδικήσει την υπέρβαση.

Σε άλλο ματς: Αλαβές-Σοσιεδάδ 0-2(77΄ Ογιαρθάμπαλ, 81΄ Ελουστόντο).