Με το γκολ του Λορέντσο Ινσίνιε (20′), η Νάπολι πέρασε από το Ολίμπικο νικώντας 1-0 τη Ρόμα στη ντέρμπι του ιταλικού πρωταθλήματος. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, είναι στην κορυφή αήττητη και πλέον έχει πέντε βαθμούς διαφορά από την κυρίαρχη τα τελευταία χρόνια, Γιουβέντους.Από τη Ρόμα,αποχώρησε στο 58′ τραυματίας ο Κώστας Μανωλάς.

**Το Alianz Stadium του Τορίνο, η πιο ισχυρή έδρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έπεσε το Σάββατο! Η Λάτσιο πέρασε με 2-1 από την έδρα της πρωταθλήτριας Ιταλίας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής στη Serie A.

Ηταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για τη Γιουβέντους μετά από 40 αγώνες πρωταθλήματος στους οποίους είχε 37 νίκες και μόλις τρεις ισοπαλίες! Από την τελευταία της ήττα έχουν περάσει δύο χρόνια και δύο μήνες, καθώς σημειώθηκε στην πρεμιέρα της σεζόν 2015/16 από την Ουντινέζε (1-0).

Ηρωας του αγώνα ήταν ο Θωμάς Στρακόσια (γιος του παλιού γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Φώτη), ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Ντιμπάλα στο 8ο (!) λεπτό των καθυστερήσεων. Ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση αφού συμβουλεύτηκε το βίντεο (VAR). Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πέτυχε και τα δύο γκολ της Λάτσιο (47′ και 54′). Η Γιουβέντους είχε προηγηθεί με τον Ντάγκλας Κόστα στο 27′ ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντιμπάλα «σημάδεψε» το δοκάρι.