Η αγωνιστική κατάρρευση που παρουσιάζει συνήθως ο Ολυμπιακός στα τελευταία ημίωρα των αγώνων εμφανίστηκε και στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα το ματς να γίνει θρίλερ και οι πρωταθλητές να αποδράσουν στο 87′ με τον αρχηγό τους Κώστα Φορτούνη που κέρδισε (από τον Οικονόμου, ο οποίος τον βρήκε καθαρά στο γόνατο) και εκτέλεσε το πέναλτι διαμορφώνοντας το τελικό 4-3 στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι μέχρι στιγμής στη Σούπερ Λίγκα μαζί με το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ.

Οι πρωταθλητές που είχαν βρεθεί από νωρίς πίσω στο σκορ (στο 3′ από την… ασίστ του τραγικού Φιγκέιρας στον Σπιριντόνοβιτς που πλάσαρε τον Προτό) βρήκαν οδηγό τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που ήξερε τα κατατόπια της Νέας Σμύρνης και με δύο γκολ (37′ και 45′) έφερε τον Ολυμπιακό στο 3-1 και παίκτη – κλειδί τον Σισέ (ισοφάρισε στο 19′ και έσωσε σίγουρο γκολ στο 27′).

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε ένα λεπτό (στο 83′ με πέναλτι του Μασούντ και στο 84′ με το πλάσε του Ντουρμισάι) για να χρειαστεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο Φορτούνης. Ο Πανιώνιος φωνάζει και για πέναλτι στις καθυστερήσεις του Φιγκέιρας στον Χατζισαφί, με τον τελευταίο πάντως πρώτα να παίρνει την μπάλα με τον ώμο για να αποκτήσει πλεονέκτημα σε μια δύσκολη φάση όπου ο Ευαγγέλου ήταν δίπλα.

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος (71′ Παπαγεωργίου), Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος (81′ Ντουρμισάι), Σιώπης, Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (60′ Λάμπρου), Γεσίλ.

Ολυμπιακός: Προτό, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε (64′ Ταχτσίδης), Φορτούνης (88′ Μποτία), Πάρντο, Σεμπά, Ανσαριφάρντ (75′ Τζούρτζεβιτς).