Τις ημέρες του Ντιέγκο Μαραντόνα και τους τίτλους στο τέλος της δεκαετίας του ’80 έχουν αρχίσει να ονειρεύονται στη Νάπολι. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι πέρασε και από το Ολίμπικο, νικώντας 1-0 τη Ρόμα, και πλέον απολαμβάνει την κορυφή, αφήνοντας σε απόσταση πέντε βαθμών τη Γιουβέντους που ηττήθηκε στο Τορίνο από τη Λάτσιο (2-1).

Στη δεύτερη θέση, πάντως, ανέβηκε η Ιντερ που νίκησε 3-2 στο ντέρμπι του Σαν Σίρο τη Μίλαν, η οποία την Πέμπτη υποδέχεται την ΑΕΚ για το Γιουρόπα Λιγκ. Πρωταγωνιστής τής Ιντερ ο Μάουρο Ικάρντι, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ και σκοράρισε για το νικητήριο γκολ με πέναλτι στο 90′. Η Μίλαν είχε ισοφαρίσει δύο φορές με τους Σούσο και Μποναβεντούρα.

Επιστροφή στη Ρώμη: Το γκολ του Ινσίνιε «πάγωσε» το Ολίμπικο, ωστόσο στη Ρόμα προστέθηκε και ο μυϊκός τραυματισμός του Κώστα Μανωλά, ο οποίος θα μείνει –σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο –τουλάχιστον μια εβδομάδα εκτός αγώνων.

Η Λάτσιο χάλασε το μεγάλο αήττητο σερί της Γιουβέντους στο Τορίνο, καθώς με δύο γκολ του Ιμόμπιλε και πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Θωμά Στρακόσια (απέκρουσε στις καθυστερήσεις πέναλτι του Ντιμπάλα) νίκησε 2-1. Η τελευταία εντός έδρας ήττα της Γηραιάς Κυρίας ήταν τον Αύγουστο του 2015 από την Ουντινέζε και από τότε έμεινε αήττητη σε 57 αγώνες, οι 41 στο ιταλικό πρωτάθλημα. «Πρέπει να προσέχουμε ώστε να μη χάνουμε την αυτοσυγκέντρωση μας» σχολίασε ο Μασιμιλάνο Αλέγκρι.

Βαθμολογία: Νάπολι 24, Ιντερ 22, Γιουβέντους και Λάτσιο από 19.