Λίγα 24ωρα πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα άφησε δύο βαθμούς στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης κόντρα στην Ατλέτικο (1-1). Ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με μαξιλαράκι ασφαλείας τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Βαλένθια (6-3 εκτός έδρας τη Μπετις) και πέντε βαθμών από την τρίτη, Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία απέδρασε με το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο από την έδρα της Χετάφε (2-1).

Στην Μπαρτσελόνα έχουν αρχίσει να ασχολούνται από χτες με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας κάνουν μαθήματα… ελληνικών. Με ένα κουίζ δοκιμάζουν τις γνώσεις τους στα ονόματα των παικτών τους, γραμμένα στα ελληνικά!

Επειτα από εννέα συνεχόμενες νίκες (επτά στην Ισπανία και δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ), οι Μπλαουγκράνα έμειναν στην ισοπαλία, ένα αποτέλεσμα που δεν δυσαρέστησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε. «Η Ατλέτικο σκοράροντας πρώτη πήρε πλεονέκτημα. Είμαστε ικανοποιημένοι από την ισοπαλία, αν και υπάρχει αίσθηση ότι μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα» είπε ο βάσκος τεχνικός, ενώ αναφέρθηκε και στον Λιονέλ Μέσι. «Ηταν λίγο κουρασμένος λόγω του ταξιδιού, αλλά κυρίως από την ένταση των αγώνων της Αργεντινής. Ξέρουμε όμως ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση και όταν έπαιρνε την μπάλα φαινόταν ότι κάτι καλό μπορεί να συμβεί».

Ο Μέσι βέβαια δεν σκόραρε παρότι είχε καλές στιγμές, όπως το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ. Τον βαθμό στην Μπαρτσελόνα έδωσε ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος ισοφάρισε (82′) το γκολ που είχε σημειώσει ο Σαούλ (21′). «Μένοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα πίσω στο σκορ δεν είναι άσχημος ο βαθμός. Ολοι ξέρουν πόσο καλά αμύνεται η Ατλέτικο, η οποία διαθέτει και έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα» υποστήριξε ο ουρουγουανός επιθετικός.

Στους δύο τερματοφύλακες, Γιαν Ομπλακ και Τερ Στέγκεν, αναφέρθηκε η «Marca», σημειώνοντας: «Ρεσιτάλ και από τους δύο. Εβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο παιχνίδι».

Οι οπαδοί της Ατλέτικο περίμεναν την Μπαρτσελόνα ανεμίζοντας ισπανικές σημαίες στην εξέδρα πίσω από τη μία εστία, ενώ με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν τον Ζεράρ Πικέ, ο οποίος αντέδρασε κλείνοντας με τα χέρια τα αφτιά του.

353 λεπτά μετά

Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε το πρώτο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο φετινό πρωτάθλημα για να φύγει νικήτρια από το γήπεδο της Χετάφε. Ο πορτογάλος άσος σκόραρε στο 85′ για το 2-1, δίνοντας στη Ρεάλ τη 13η συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην Ισπανία. Οι Μερένγκες ξεπέρασαν έτσι την Μπαρτσελόνα, η οποία με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο είχε πετύχει 12 σερί νίκες μακριά από το Καμπ Νου (2010-2011). Διπλά χαρούμενος και ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος συμπλήρωσε 100 αγώνες στον πάγκο της Ρεάλ.

Οσο για τον Ρονάλντο, βρήκε δίχτυα ύστερα από 28 τελικές προσπάθειες σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος (συνολικά 353 λεπτά). Μάλιστα από τις 28 προσπάθειες μόλις επτά ήταν στην εστία, γεγονός που του προκαλούσε έντονο εκνευρισμό.

Σε άλλα ματς: Εϊμπάρ – Λα Κορούνια 0-0, Χιρόνα – Βιγιαρεάλ 1-2, Αλαβές – Σοσιεδάδ 0-2, Μπιλμπάο – Σεβίλλη 1-0, Εσπανιόλ – Λεβάντε 0-0.