Οταν πέρυσι τον Ιούνιο η Ξάνθη ανακοίνωνε την απόκτηση του σέρβου γίγαντα Ζίβκο Ζίβκοβιτς για να καλύψει τη θέση του τερματοφύλακα, η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο βρισκόταν στα 500.000 ευρώ. Στο τέλος της σεζόν είχε σχεδόν διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 900.000 ευρώ και μέχρι τον Δεκέμβριο πιθανόν να ξεπεράσει το ένα εκατ. ευρώ. Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη τον οποίο η Ξάνθη απέκτησε με ελευθέρας από την Παρτίζαν Βελιγραδίου και σήμερα θεωρείται ο κορυφαίος πορτιέρο της Σούπερ Λίγκας. Ο πρώτος που προσυπογράφει είναι σίγουρα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είδε δύο προσπάθειές του να αποσοβούνται από τον ύψους 193 εκατοστών Σέρβο που εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός στο τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ξάνθη.

Πολλοί υποστηρίζουν πως είσαι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος. Τι απαντάς;

Τους ευχαριστώ για τα καλά τους λόγια. Η δουλειά μου είναι να υπερασπίζομαι την εστία της Ξάνθης. Τα κολακευτικά σχόλια μου δίνουν κίνητρο για να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά.

Πώς κρίνεις το φετινό πρωτάθλημα σε σχέση με το περσινό;

Πολύ ενδιαφέρον. Γίνονται πολύ καλά παιχνίδια. Ολες οι ομάδες διαθέτουν ποιότητα και μπορούν να νικήσουν ή να χάσουν από οποιονδήποτε αντίπαλο».

Εχεις προτάσεις για να φύγεις από την Ξάνθη;

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Αν θα έρθει κάποια πρόταση και είναι συμφέρουσα για την ομάδα και για μένα, τότε θα την εξετάσουμε. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ξάνθη και προς το παρόν για το μόνο που ενδιαφέρομαι είναι να προπονούμαι σκληρά και να υπερασπίζομαι την εστία της ομάδας μου.

Πιστεύεις πως οι διαιτητές ευνοούν τις μεγάλες ομάδες;

Δεν θέλω να μιλάω για τους διαιτητές. Αυτή η ερώτηση είναι για άλλους.

Υπάρχει πιθανότητα να σε δούμε με την Εθνική Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας;».

Δεν ξέρω. Η Σερβία έχει πολλούς καλούς τερματοφύλακες. Τον Στόικοβιτς, τον Ράικοβιτς, τον Γιοβάνοβιτς. Αν συνεχίσω να κάνω καλές εμφανίσεις, θέλω να πιστεύω πως έχω ελπίδες να πάω στο Μουντιάλ.