Με φόντο το ακριβό ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16, πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε και στη Βουλή. «Ο κ. Τσίπρας που εκλέχθηκε ως Πρωθυπουργός του “πάρ’ τα όλα”, τελικά αποδείχθηκε ο Πρωθυπουργός του “δώσ’ τα όλα”» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, ενώ στο ίδιο μήκος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, αφού χαρακτήρισε την επίσκεψη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο ως «νεκροταφείο αριστερών ιδεών», πρόσθεσε με σκωπτικό ύφος ότι «η πτωχή πλην τίμια Ελλάς σε μια επίδειξη φοβερής γενναιοδωρίας δέχεται να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στο προπύργιο του καπιταλισμού».

Απαντώντας στα διαδοχικά χτυπήματα, ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κατηγόρησε τη ΝΔ πως είναι η μόνη δύναμη που αμφισβητεί την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όταν ξένοι ηγέτες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και κορυφαίοι αξιωματούχοι όπως ο Ντεϊσελμπλούμ, αναγνωρίζουν την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας. Υποστήριξε, δε, ότι από την πρωθυπουργική επίσκεψη στις ΗΠΑ προκύπτει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο.

Επικριτικός για το θέμα των F-16 υπήρξε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ζητώντας να υπάρξει ενημέρωση για το αν ο υπουργός Αμυνας είχε υποβάλει αίτημα για τα αντισταθμιστικά. Τη σκυτάλη από τον Σταθάκη πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος συνέστηκε νηφαλιότητα στην αντιπολίτευση.

«Είναι νωρίς για συμπεράσματα, τα ουσιαστικά αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού θα τα δούμε στο προσεχές μέλλον» παρατήρησε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.