Νύχτα των ανατροπών, των εντυπωσιακών γκολ και του MCN. Στο πιο συναρπαστικό ματς του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, Τσέλσι και Ρόμα ήρθαν ισόπαλες 3-3 με επική ανατροπή των Τζιαλορόσι και εκπληκτικό γκολ (το πρώτο) του Τζέκο. Οι Μπλε προηγήθηκαν με 2-0 με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή του Νταβίντ Λουίς και το πρώτο φετινό γκολ του Αζάρ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς είχε κλειδώσει για την Τσέλσι, Κολάροφ και Τζέκο (δις) έκαναν την ανατροπή.

Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 75′ από τον Αζάρ. Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης, το γεγονός ότι οι δύο ομάδες παρέταξαν συνολικά 21 λεγεωνάριους.

Ανατροπή αλλά και νίκη για τη Γιουβέντους επί της Σπόρτινγκ. Το τρομερό αυτογκόλ του Αλεξ Σάντρο, με το οποίο προηγήθηκαν οι Πορτογάλοι, μπορεί να παρηγορήσει τον Νικολάου του Ολυμπιακού. Ο Πιάνιτς με φάουλ α λα Πλατινί και ο Μάντζουκιτς, αντίπαλος της Εθνικής μας στα μπαράζ, έφεραν την ανατροπή για τη Γιούβε που πήρε βαθμολογική ανάσα ενόψει του ταξιδιού της στην Πορτογαλία.

Λίγο έλειψε και οι Βέλγοι της Αντερλεχτ θα ζούσαν ένα déjà vu της πανωλεθρίας του 2013. Τότε είχαν ηττηθεί από την Παρί με 5-0 αλλά χθες περιόρισαν (τρόπος του λέγειν) το σκορ στο 4-0. Η ακριβότερη επιθετική τριπλέτα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, το περίφημο πια Μ (Εμπαπέ) C (Καβάνι) N (Νεϊμάρ), σκόραρε. Ο τελευταίος πέτυχε γκολ με φάουλ α λα Ροναλντίνιο, περνώντας την μπάλα κάτω από το τείχος, ενώ ο Καβάνι σκόραρε για έβδομο συνεχόμενο αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το τέταρτο γκολ της Παρί πέτυχε ο Ντι Μαρία.

Στη Λισαβόνα, άτυχος στην τύχη του στάθηκε ο Μάιλ Σβίλαρ. Στην ηλικία των 18 ετών και 52 ημερών ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα έγινε ο νεότερος που αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μάντσεστερ Γ. όμως επικράτησε με σκορ 1-0.

Νίκη και της Μπάγερν με το ευρύ 3-0 επί της Σέλτικ στην επανεμφάνισή του Γιουπ Χάινκες στον πάγκο των Βαυαρών στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την κατάκτηση του τροπαίου το 2013. Ο Γερμανός έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία προπονητής που συμμετείχε στη διοργάνωση, σε ηλικία 72 ετών και 162 ημερών.

Στο λυκόφως του αποκλεισμού βρίσκεται η Ατλέτικο μετά τη λευκή ισοπαλία στην οποία υποχρεώθηκε από την Καραμπάχ.

τα αποτελέσματα

1ο όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βασιλεία 0-2, Μπενφίκα-Μάντσεστερ Γ. 0-1.

2ος όμιλος: Μπάγερν – Σέλτικ 3-0, Αντερλεχτ – Παρί 0-4.

3ος όμιλος: Τσέλσι – Ρόμα 3-3, Ατλέτικο – Καραμπάχ 0-0.

4ος όμιλος: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 3-1, Γιουβέντους – Σπόρτινγκ 2-1.