Το Γενικό Επιτελείο Στρατού προκηρύσσει συνολικά 200 θέσεις οπλιτών και εφέδρων για ανακατάταξη ή επανακατάταξη, για βραχεία περίοδο δύο ετών με δυνατότητα παράτασης ενός έτους. Πρόκειται για 119 θέσεις οπλιτών και εφέδρων Οπλων – Σωμάτων και 91 θέσεις στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς.

Οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, συμπεριλαμβανομένων των οπλιτών ή εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων, θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 31 Οκτωβρίου ως εξής:

Οι οπλίτες (και αυτοί των Ειδικών Δυνάμεων), στις Μονάδες όπου υπηρετούν εφόσον απολύονται οριστικά, έως 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Οι έφεδροι (κι εκείνοι των Ειδικών Δυνάμεων), στις Στρατολογικές Υπηρεσίες (ΣΥ) στις οποίες υπάγονται ή στις πλησιέστερες στον τόπο διαμονής τους, εφόσον δεν έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις Ενοπλες Δυνάμεις κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

Στη συνέχεια, οι Μονάδες και οι Στρατολογικές Υπηρεσίες ελέγχουν την πληρότητα των δικαιολογητικών και τα υποβάλλουν εντός πέντε ημερών στο ΓΕΣ/Β4 (ΔΣΛ), αφού επισυνάψουν πλήρες ΑΦΜ (όχι ελεγμένο και θεωρημένο από την αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία για τους υπηρετούντες) ενώ υποβάλλουν κάθε ημέρα στο ΓΕΣ/Β4 (ΔΣΛ) κατάσταση με τα στοιχεία των υποψηφίων που υπέβαλαν δικαιολογητικά (εφόσον υπάρχουν), καθώς και συγκεντρωτική κατάσταση με τα στοιχεία των υποψηφίων που υπέβαλαν εμπρόθεσμα δικαιολογητικά την 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής.