Το ΚΚΕ επιμένει να σφυροκοπά την κυβέρνηση για τις πρόσφατες συμφωνίες με τους Αμερικανούς. Εδώ εξάλλου, πέραν της σφοδρής κριτικής, ο Περισσός εντοπίζει το τρωτό σημείο του ΣΥΡΙΖΑ και τις παλινωδίες του. Δεν ήταν τυχαίο το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» την προηγούμενη εβδομάδα, όπου μιλούσε για «στριπτίζ ξεφτίλας στην συνάντηση με Τραμπ». Το ΚΚΕ όμως δεν αρκέστηκε και δεν αρκείται απλώς σε δηλώσεις που υπογραμμίζουν με καυστικό τρόπο την μεταστροφή του Τσίπρα αλλά περνάει και σε πράξεις.

Την Παρασκευή η ΚΝΕ οργάνωσε διαδηλώσεις και πικετοφορίες με αντιιμπεριαλιστικό και αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Μάλιστα έτυχε τώρα να σχηματίζεται και δικογραφία εις βάρος στελεχών του ΚΚΕ από προηγούμενη κινητοποίηση κατά του ΝΑΤΟ στον Πολύμυλο Κοζάνης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που βρέθηκε χθες στο Μεσόβουνο Κοζάνης για τις εκδηλώσεις του τοπικού ολοκαυτώματος, τοποθετήθηκε για το θέμα και το συνέδεσε με την ευρύτερη στάση της κυβέρνησης: «Είναι απαράδεκτο. Ο ελληνικός λαός και οι οργανώσεις του πρέπει να αντιστέκονται. Εδώ υπήρχε μια νατοϊκή φάλαγγα. Η συμμετοχή σε νατοϊκούς σχεδιασμούς δεν γίνεται για αμυντικούς σκοπούς, οι εξοπλισμοί που κάνει η κυβέρνηση σήμερα, όλες οι συμφωνίες που υπογράφει, γίνονται ουσιαστικά για να ενταχθεί στους νατοϊκούς σχεδιασμούς που εμπλέκουν όλο και περισσότερο την πατρίδα μας, το λαό μας, σε τυχοδιωκτισμούς, επιθετικούς πολέμους και επεμβάσεις. Και βέβαια ξέρουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα την πληρώνει ο λαός και η νεολαία», τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ταινίες για τον Οκτώβρη

Μένω στην κομμουνιστική Αριστερά για να σας πω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του επίσημου ραδιοφωνικού σταθμού 105.5 Στο Κόκκινο γιορτάζει τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Σήμερα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος –η οποία είναι συνδιοργανώτρια –θα προβληθούν τρεις ταινίες – σταθμοί του σοβιετικού κινηματογράφου: «Η Γη» του Αλεξάντρ Ντοβζένκο, «Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή» του Ντζίγκα Βερτόφ υπό τη συνοδεία ζωντανής και πρωτότυπης μουσικής από τον Μηνά Ι. Αλεξιάδη και «Ο Κύριος Ουέστ στη Χώρα των Μπολσεβίκων» του Λεβ Κουλεσόφ. Τις προβολές θα πλαισιώσει η συζήτηση με θέμα «Ο σοβιετικός κινηματογράφος και οι επιδράσεις του στο σήμερα».