Μεταφραστή – επιμελητή, γλωσσολόγο με ειδίκευση στην ετυμολογία της νεοελληνικής γλώσσας, φιλόλογο, αλλά και ειδικούς επιστήμονες για το Τμήμα Λεξικογραφίας αναζητά η εταιρεία Σ. Πατάκης ΑΕΕΔΕ (εκδόσεις Πατάκη).

Για τη θέση του μεταφραστή – επιμελητή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν πλήρη γνώση τόσο της ξένης γλώσσας (αραβικής και ρωσικής) όσο και της ελληνικής καθώς και ανάλογη πείρα σε θέματα μετάφρασης και επιμέλειας.

Για τη θέση του γλωσσολόγου με ειδίκευση στην ετυμολογία της νεοελληνικής γλώσσας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίων στην επιστήμη της γλωσσολογίας. Να έχουν απαραιτήτως προηγούμενη εμπειρία σε θέματα ετυμολογίας. Να είναι άριστοι χρήστες τόσο της αγγλικής όσο και της γαλλικής γλώσσας.

Σημειώνεται ότι όποιος προσληφθεί θα απασχοληθεί στην εργασία ετυμολογίας λημμάτων στο υπό έκδοση Μεγάλο Λεξικό Νεοελληνικής Γλώσσας των εκδόσεων Πατάκη.

Για τις θέσεις των ειδικών επιστημόνων στο Τμήμα Λεξικογραφίας οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν στη συγγραφή και επιμέλεια λημμάτων που αφορούν τους τομείς της ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής, ιατρικής, μουσικής, ναυσιπλοΐας, νομικής, φαρμακευτικής, επιστήμης της φυσικής αγωγής και αθλητισμού, στρατιωτικής τέχνης και επιστήμης.

Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει πτυχίο ανάλογης σχολής και να διαθέτει ικανότητα στη χρήση της νεοελληνικής γλώσσας. Λεξικογραφική εμπειρία, εμπειρία στον χώρο της επιμέλειας – διόρθωσης βιβλίων καθώς και διδακτορικό δίπλωμα θα ληφθούν ιδιαίτερα υπόψη.

Για τη συγκεκριμένη θέση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στοe-mail:vkarzi@patakis.gr

Για τη θέση του φιλολόγου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν διδακτική εμπειρία στη δημιουργία σειράς βιβλίων για την έκθεση στο λύκειο, να έχουν γενικότερα ενδιαφέρον για θέματα παιδείας, πολιτισμού, φιλοσοφίας κ.λπ., να γνωρίζουν αγγλικά και να έχουν όρεξη για έρευνα και συγγραφικό έργο. Σε περίπτωση συμφωνίας οι όροι συνεργασίας θα συζητηθούν.

Τέλος ο οργανισμός αναζητά έναν φιλόλογο διορθωτή με εμπειρία στη διόρθωση εκπαιδευτικών βιβλίων.

Ο υποψήφιος πρέπει να έχει πολύ καλή γνώση της νέας ελληνικής γλώσσας, εμπειρία στην τυπογραφική διόρθωση και ειδικότητες στη διόρθωση βιβλίων θετικών επιστημών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου contracts@patakis.grή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση των κεντρικών γραφείων των εκδόσεων Πατάκη: Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38, 104 37 Αθήνα (υπόψη Στέφανου Πατάκη) αναφέροντας τον αντίστοιχο κωδικό αγγελίας.