Αμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση και άλλων κομμάτων κατά των πρώην βουλευτών που προσέφυγαν στα δικαστήρια και διεκδικούν αποζημιώσεις από το 2009 και μετά.
Το ποσό κυμαίνεται κατ’ ελάχιστο στα 15 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ, εφόσον εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές (άνω των 160) που έχουν ασκηθεί από συνταξιοδοτηθέντες βουλευτές ή και μέλη των οικογενειών τους, αν οι ίδιοι έχουν αποβιώσει.
Για «πολιτικά ανήθικες» προσφυγές μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει ότι «είχαμε καλέσει, ήδη από το 2011, όλους όσοι προσέφυγαν, να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική».
«Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε αμφισβητεί τη νομιμότητα. Ωστόσο, οι πρώην βουλευτές της οφείλουν να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση» αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Να παραιτηθούν από τα επιδικασθέντα ποσά καλεί τους βουλευτές του και το ΠΑΣΟΚ.
«Είχαμε έγκαιρα ζητήσει να αποσυρθούν οι προσφυγές των πρώην βουλευτών. Το ζήτημα αυτό στην εποχή της κρίσης, λειτουργεί αρνητικά στην κοινωνία, Γι’ αυτό καλούμε και πάλι όσους πρώην βουλευτές έχουν προσφύγει, να παραιτηθούν από τα επιδικασθέντα ποσά» τονίζει σε ανακοίνωσή του.
Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στο twitter. «Οι πρώην βουλευτές να μην πάρουν τα αναδρομικά. Υπάρχουν άλλες επείγουσες προτεραιότητες».