Επαναστατική γυμναστική

Ακου να δεις τώρα πράγματα! Ο Νίκος Αλιβιζάτος τόλμησε να μη ρωτήσει τους κύριους συνδικαλιστές της ΕΡΤ για τις λεπτομέρειες των ντιμπέιτ προτείνοντας μέχρι και σκηνοθέτη. Καθιστά, λένε, «τη δημόσια τηλεόραση κομπάρσο». Σύντροφοι, για να τα ξεκαθαρίζουμε: Πρώτον, ο εν λόγω σκηνοθέτης δουλεύει κανονικά στην Αγία Παρασκευή. Δεύτερον, πότε η ΕΡΤ αποφάσιζε τη συμμετοχή οποιουδήποτε εξωτερικού δημοσιογράφου σε ντιμπέιτ; Τρίτον, οι δημοσιογράφοι δεν είναι «επιλογές των υποψηφίων», αποτελούν προτάσεις του ίδιου του Αλιβιζάτου. Με την ανάληψη, δε, του συντονισμού από την καλή συνάδελφο και κεντρική παρουσιάστρια της ΕΡΤ Δώρα Αναγνωστοπούλου (στο δεύτερο από κοινού με τον Τσίμα), δεν καταλαβαίνω προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός.

Η αγάπη ψήφους (δεν) κοιτά

Η συμπάθεια που έχει ο Γιάννης Μανιάτης στον Σταύρο δεν μπορεί να κρυφτεί. Το «σχόλιο περί lifestyle είναι ανεπίτρεπτο» σχολίασε ο πρώην υπουργός για την κόντρα του επικεφαλής του Ποταμιού με τον Γιώργο Καμίνη, συμπληρώνοντας πως «αν υπάρχει σύγκρουση, αυτή θα έπρεπε να είναι για θέσεις, για απόψεις». Ο Σταύρος, δε, ακολουθώντας τα βήματα του πρώην υπουργού, παρουσιάζει αύριο «το όραμά του», τις προτάσεις του για τον νέο φορέα. Δεν έχω να πω πολλά, μόνο δυο λέξεις: δεύτερος γύρος.

«Carmina Burana», βερσιόν 2017

Είπαμε, η Φώφη ισορροπεί μεταξύ του παλιού ΠΑΣΟΚ, του «ορθόδοξου», και της νέας εποχής. Πώς μπορείς όμως να μιλάς για το «ορθόδοξο» ΠΑΣΟΚ χωρίς έναν ύμνο, χωρίς ένα κατιτίς να σου σηκώνει την τρίχα; H «Carmina Burana» μετεξελίχθηκε, λοιπόν, στο «Never back down» – «Δεν υποχωρούμε ποτέ» ελληνιστί. Το ακούσαμε για πρώτη φορά στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ και από τότε σε κάθε ομιλία της Φώφης. Το όνομα του συγκροτήματος, μάλιστα, είναι ακόμα πιο σημαδιακό: «Two steps from Hell». «Για να θυμόμαστε πού φτάσαμε και πού μπορούμε να ξαναφτάσουμε με τις λάθος κινήσεις» λένε με νόημα από το ΠΑΣΟΚ.