ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

«Εχω κατηγορηματικά δεσμευτεί πως η θετική ψήφος σε εμένα συνεπάγεται την επαναστατική επιλογή να μη συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της παράταξης όσοι έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας» – έτσι θεσμοθετείται η ανανέωση για τον Γιάννη Ραγκούση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Η αλλαγή ηγεσίας της προοδευτικής παράταξης είναι αναγκαία, σύμφωνα με τον Γιάννη Μανιάτη, καθώς «οι ηγεσίες τόσο της ΔΗΣΥ όσο και του Ποταμιού ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν κι αυτό είναι η στασιμότητα της ΔΗΣΥ στο 7% και η κατάρρευση του Ποταμιού στο 1,5%».

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ ξεκαθαρίζει ότι οι μετεκλογικές συνεργασίες δεν μπορούν να αποφασιστούν πριν καν γίνουν εκλογές: «Εχει ρωτήσει κανείς τον κ. Μητσοτάκη με ποιον θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα, αν δεν είναι αυτοδύναμος; Εχει ερωτηθεί ο κ. Τσίπρας αν θα αφήσει ακυβέρνητη τη χώρα, αν είναι δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχω ακούσει κανέναν να ρωτά τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς τι θα πράξουν».

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

«Εάν εμείς δεν εκπλήξουμε τον λαό επιλέγοντας την αξιοκρατία και στο πολιτικό σύστημα, εάν δεν φέρουμε νέα ήθη για μια ώριμη δημοκρατία, μια άλλη κουλτούρα που θα σκοτώνει τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος, τότε ο Τσίπρας θα ηγεμονεύει» ανέφερε από τα Τρίκαλα ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

Βάρος στην Αθήνα δίνει, μετά τις περιοδείες του στην περιφέρεια, ο Γιώργος Καμίνης. Από τις 6 το απόγευμα, σε facebook live, ο δήμαρχος θα ακούει τα παράπονα για την πόλη και θα «ανακρίνεται» από την Εύη Σαλτού («ΤΑ ΝΕΑ»), την Τάνια Γεωργιοπούλου («Καθημερινή»), την Ηλέκτρα Βισκαδουράκη («Αυγή») και τον Αρη Χατζηγεωργίου («Εθνος»). Τη συζήτηση συντονίζει ο Προκόπης Δούκας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

«Τα προβλήματα της χώρας παραμένουν μεγάλα και δεν θα λυθούν αν δεν υπάρξει μια ριζική ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της χώρας. Αυτός είναι ο στόχος. Να αναγεννήσουμε την προοδευτική παράταξη» είπε από την Κρήτη ο επικεφαλής του Ποταμιού, που στηρίζεται στην ψήφο της νέας γενιάς.