Ο Ολυμπιακός έσπασε το αήττητο του επίδοξου σφετεριστή του θρόνου ΠΑΟΚ (1-0 με το γκολ-καραμπόλα του Ενγκελς) και εκτός από τον μεγάλο αντίπαλό του κέρδισε ψυχολογία και Σισέ. Ο 22χρονος Σενεγαλέζος ήταν «όλα τα λεφτά» για την ομάδα του Τάκη Λεμονή και ένας εκ των σημαντικότερων λόγων που οι Πειραιώτες κατάφεραν μόλις για τρίτο παιχνίδι φέτος σε όλες τις διοργανώσεις (σε 16 αγώνες) να μη δεχτούν γκολ!

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία γιατί δύσκολα θα ξαναβρεί τον αντίπαλό του με τόσα προβλήματα (με εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών τους Μποτία και Σεμπά) να έρχεται από ευρωπαϊκό ταξίδι και ο ίδιος να μην καταφέρνει καν να σκοράρει. Διότι ο Δικέφαλος του Βορρά ήρθε στο Γ. Καραϊσκάκης ως πρωτοπόρος στη βαθμολογία (είναι ακόμα, αφού η ΑΕΚ που ακολουθεί έναν πόντο πίσω παίζει σήμερα με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ) με μια εξαιρετική ομάδα που διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Αγωνιστικά όμως ο Ράζβαν Λουτσέσκου έδειξε ότι ο (με διαφορά ο ποιοτικότερος των τελευταίων χρόνων) ΠΑΟΚ περισσότερο μπήκε στο παιχνίδι για να μη χάσει και όταν χρειάστηκε να αλλάξει πλάνο για να ψάξει την ισοφάριση φάνηκε μπερδεμένος χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Για τον Ολυμπιακό, που έχει το know how, το πώς να κερδίζει αυτά τα ντέρμπι, ήταν μεγάλη νίκη, με τον τεχνικό του Τάκη Λεμονή να κερδίζει και αυτός κατά κράτος τη μάχη των πάγκων, γιατί κατάφερε να πάρει τα θετικά της ομάδας του και να καλύψει τα προβλήματα από τους τραυματισμούς της τελευταίας στιγμής κερδίζοντας χρόνο αλλά και πόντους.

Ουσιαστικά οι πρωταθλητές, που πάνε το Σάββατο σε ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, ήταν με την πλάτη στον τοίχο αφού δεν είχαν περιθώριο για άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που πήγαινε για δύο αποτελέσματα.

Στη φάση του γκολ (που ήλθε στο 51′ από κακό διώξιμο του Σαμπράνο πάνω στον… τετρακέφαλο του Ενγκελς και από εκεί στα δίχτυα του Ρέι) φάνηκε η διαφορά των δύο ομάδων σε ένα βασικό στοιχείο που πολλές φορές κρίνει τέτοια ματς: το πάθος. Ο Οφόε γυρίζει εξαιρετικά την μπάλα από αριστερά (μετά την έξοχη μεταβίβαση του Φορτούνη) και ο Ρομαό νικά δύο αντιπάλους του στον αέρα για την πρώτη κεφαλιά από όπου προήλθε η λανθασμένη απόκρουση του Σαμπράνο.

Το πάθος φάνηκε και στον εκπληκτικό Σισέ που δεν έχασε μονομαχία, ενώ σαφώς η τριάδα Φορτούνη – Οφόε – Ρομαό ήταν εκπληκτική για τους γηπεδούχους που θα μπορούσαν να παίζουν από νωρίς με παίκτη παραπάνω, καθώς ο διαιτητής Κομίνης χάρισε τη δεύτερη κίτρινη στον Μάτος (στο 40′ για κράτημα του Κούτρη αλλά και στο 55′ για τράβηγμα στον Οφόε).

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό,

Οφόε, Φορτούνης (85′ Ζντίελαρ), Ανδρούτσος (69′ Μάριν), Πάρντο, Ανσαριφάρντ (89′ Τζούρτζεβιτς).

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο,

Βαρέλα, Λέοβατς (79′ Μπίσεσβαρ),

Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο (62′ Σάχοφ),

Βιεϊρίνια, Μακ (69′ Κάμπος),

Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς.