Οδεύοντας προς την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας (αύριο: Μακάμπι – Ολυμπιακός, Τετάρτη: ΤΣΣΚΑ – Παναθηναϊκός, Πέμπτη: Ολυμπιακός – Χίμκι, Παρασκευή: Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε) οι μόνιμοι φιναλίστ της Α1 έβγαλαν άλλη μια υποχρέωση. Οι Πράσινοι, οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Κέι Σι Ρίβερς (προσωπικό πρόβλημα) και Κένι Γκέιμπριελ (ο Λεκαβίτσιους πήρε τη θέση του στο «ελληνικό» ρόστερ), πέρασαν διά περιπάτου (52-89) από την έδρα του ΓΣΛ Φάρου με πρωταγωνιστές τους Νίκο Παππά και Μάρκους Ντένμον (από 15 πόντους), ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο συμπλήρωσε την τριάδα των «διψήφιων» με δέκα.

Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, που αγωνίστηκε χωρίς Σπανούλη, Τιλί, Πρίντεζη και Μάντζαρη και δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο (31-31), ισοπέδωσε (86-51) τα Τρίκαλα αναδεικνύοντας σε MVP της 3ης αγωνιστικής τον Δημήτρη Αγραβάνη (ρεκόρ πόντων με 20 π., ενώ είχε 9 ρ. και 4 ασ.) και δύο ακόμη «διψήφιους», τους Στρέλνιεκς και Παπαπέτρου (από 13 π.). Ενα από τα πρόσωπα του διημέρου ήταν αναμφισβήτητα ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος με δικό του τρίποντο 1” πριν από τη λήξη προσυπέγραψε την πρώτη εκτός έδρας νίκη (71-70) του Αρη στο Λαύριο επί της ομώνυμης ομάδας, που είχε προηγηθεί με +16 (55-39 στο 25′).

Νίκη Προμηθέα

Ο Προμηθέας Πατρών πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας (87-80) του ανέτοιμου Πανιωνίου και παρέμεινε αήττητος. Ο Κόροιβος Αμαλιάδας πήρε το ντέρμπι (79-76) με τον Κολοσσό Ρόδου χάρη στο τρίποντο του Μάρκους Πόσλεϊ (26 π.) 2” πριν από το φινάλε. Η ΑΕΚ υπέταξε (81-74) το Ρέθυμνο με πρωταγωνιστή τον Ντούσαν Σάκοτα (23 π. με 8/8 δ., 1/4 τρ., 4/4 β.) και ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ (59-51). Και ο ΠΑΟΚ σημείωσε την πρώτη φετινή νίκη του ρίχνοντας στο κανναβάτσο (94-83) την Κύμη, σε ένα ματς με πρώτους σκόρερ δύο συνεπώνυμους, τον Λάκι Τζόουνς του ΠΑΟΚ (17 π.) και τον Κάμερον Τζόουνς της Κύμης (20 π., όσους είχε και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος).