«Οικονομία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» χαρακτήρισε ο Χρήστος Μεγάλου την ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι η Τράπεζα Πειραιώς δίνει έμφαση στη στήριξη των επιχειρήσεων αυτών προκειμένου να συμβάλουν στην ανάκαμψη.

Την αναφορά αυτή έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κατά τη διάρκεια του πρώτου Ελληνοβρετανικού Συμποσίου, το οποίο διοργάνωσαν η βρετανική πρεσβεία, το Βρετανικό Συμβούλιο και το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών το περασμένο Σάββατο και θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Ο Χρήστος Μεγάλου αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη συμφωνία με την ΕΤΕπ, που δίνει τη δυνατότητα στην τράπεζα να χρηματοδοτήσει τον κορμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας με κεφάλαια ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα και με στόχο να αναδειχθεί η αποταμίευση ως μια ευρύτερη στάση ζωής, η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε μια σειρά νέων πρωτοβουλιών που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους πελάτες της, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, να βελτιώσουν τον οικονομικό προγραμματισμό τους. Στο πλαίσιο αυτό η τράπεζα θα προσφέρει σε βάθος χρόνου έξυπνες πρακτικές εξοικονόμησης, επίκαιρες αποταμιευτικές λύσεις, καθώς και εργαλεία οικονομικού προγραμματισμού που μπορούν να συμβάλουν με πρακτικό τρόπο στην επίτευξη της αποταμίευσης. Ηδη οι πελάτες μπορούν να επισκέπτονται τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και το www.apotamievo.gr προκειμένου να ενημερώνονται για τρόπους και συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην προσπάθεια αποταμίευσης, αλλά και να βρουν το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές τους ανάγκες και δυνατότητες μέσα από τη νέα σειρά λύσεων «Αποταμιεύω» της τράπεζας.