Στην Αγκυρα βρίσκεται ο Νίκος Κοτζιάς ο οποίος θα συναντήσει ύστερα από πολύ καιρό κατ’ ιδίαν τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αντικείμενο της συνάντησης είναι η προετοιμασία του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας που θα γίνει, πιθανότατα, τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν αποκλείεται ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών να συναντήσει και τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τελευταία συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ έγινε το καλοκαίρι του 2016 στην Κρήτη ύστερα από πρόσκληση του Κοτζιά και οι επαφές είχαν παγώσει λόγω Κυπριακού. Η πρόσκληση τώρα ήρθε από την πλευρά Τσαβούσογλου με το timing να μην είναι τυχαίο, αφού η συνάντηση διεξάγεται λίγες μόνον ημέρες μετά την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ κατά την οποία συζητήθηκαν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία με παρόντα τον Κοτζιά.
Εκρηξη δικαστών για τη μείωση συντάξεων

Οι δραματικές περικοπές των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών, που ξεπερνούν το 70%, αλλά και οι αιτιάσεις που διατυπώθηκαν με αιχμή του δόρατος την τελευταία απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το πόθεν έσχες ήταν τα κυρίαρχα θέματα στη χθεσινή πανδικαστική συγκέντρωση.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας ήταν κατάμεστη από συνταξιούχους δικαστές και εισαγγελείς όλων των βαθμίδων, αλλά και από εν ενεργεία συναδέλφους τους που ομόθυμα δήλωσαν ότι βρίσκονται στο πλευρό τους. Σε κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν οι δικαστικές ενώσεις (Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ενωση Διοικητικών Δικαστών, Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ενωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και Ενωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών) «ζητούν την ανάκληση της μείωσης που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου στις συντάξεις των δικαστικών κατά παράβαση των συνταγματικών διατάξεων» και δηλώνουν ότι «από κοινού συνταξιούχοι και εν ενεργεία θα διεκδικήσουν την αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους».