Η πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας έχει αγκάθια για τις ελληνικές ομάδες αλλά και… αναμνήσεις από τις επικείμενες κόντρες με τους πρώην προπονητές τους!

Αρχής γενομένης από την αποψινή (21.05, Novasports 1) δοκιμασία του Ολυμπιακού στο κολασμένο Γιαντ Ελιάου (Menora Mivtachim Arena λέγεται τώρα) που δεν θα θυμίζει σε τίποτε την… περσινή εκδρομή στο Τελ Αβίβ κόντρα στην απογοητευμένη Μακάμπι.

Φέτος η ομάδα του λαού έχει μεγάλο κίνητρο και είναι αήττητη μέχρι στιγμής (όπως και ο Ολυμπιακός). «Εχει αλλάξει τη φιλοσοφία της γενικότερα στο πώς παίζει. Είναι πιο ομαδική, έχει ρόλους, έχει χημεία, παίζει εντελώς διαφορετικό μπάσκετ από πέρυσι. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι αμυντικά, να σταματήσουμε κάποια πράγματα που κάνουν καλά, για να χαλάσουμε τον ρυθμό τους» είπε ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων Γιάννης Σφαιρόπουλος, που πήρε στην αποστολή και τον πιτσιρικά Νίκο Αρσενόπουλο, καθώς εκτός είναι οι Σπανούλης και Τιλί, ενώ τελευταία στιγμή θα δουν εάν και πόσο θα παίξουν οι (με προβλήματα τραυματισμών) Πρίντεζης και Μάντζαρης. Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν με τσάρτερ, καθώς μεθαύριο τους περιμένει νέα δοκιμασία αφού υποδέχονται την ομάδα του πρώην προπονητή τους, Γιώργου Μπαρτζώκα, τη Χίμκι (Πέμπτη 21.15, Novasports 1).

O πρωταθλητής Παναθηναϊκός ταξιδεύει σήμερα για τη Μόσχα όπου αύριο (20.00, Novasports 2) θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη.

Στην αποστολή θα συμμετέχει τόσο ο Κέισι Ρίβερς (επιστρέφει από τις ΗΠΑ όπου έλειψε για προσωπική του υπόθεση) όσο και ο Τζέιμς Γκιστ, που όμως είχε ενοχλήσεις χθες στην προπόνηση στον αχίλλειο τένοντα και αποχώρησε πριν από το τέλος.

Οι Πράσινοι επιστρέφουν την Πέμπτη και μία ημέρα μετά (21.30, Novasports 2) υποδέχονται για μια ακόμα φορά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε.