«Η Σαντορίνη από ψηλά» θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τίτλος του 7ου Red Bull Art of Motion, του πλέον συναρπαστικού αγώνα freerunning που διεξάγεται ίσως στο πιο ειδυλλιακό τοπίο του κόσμου.

Στην πανέμορφη Οία, οι κορυφαίοι αθλητές του freerunning έδωσαν και φέτος ραντεβού και αποθεώθηκαν από τους 2.500 και πλέον θεατές, στους οποίους πρόσφεραν μια ακόμα φορά απίστευτες εικόνες με τα ακροβατικά τους, πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα και όχι μόνο.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Ουκρανός Αλεξάντερ Τιταρένκο (φωτογραφία) δεν είχε την εμπειρία παλαιότερων αθλητών και όλο το καλοκαίρι το πέρασε στη γειτονική Τουρκία, όπου εργαζόταν για να συγκεντρώσει τα χρήματα και να λάβει μέρος σε αυτό το μεγάλο event.

Μάλιστα, μόλις τελείωνε τη δουλειά, πού τον έχανες, πού τον έβρισκες, σε κάποια οικοδομή έκανε προπόνηση για να είναι έτοιμος!

Τελικά οι κόποι του ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω, καθώς ο νεαρός Ουκρανός αναδείχθηκε νικητής του αγώνα στη Σαντορίνη με 418 βαθμούς, κερδίζοντας ταυτόχρονα το βραβείο για το Best Trick by CU.Τον ακολούθησε ο Αμερικανός Νέιτ Γουέστον, με τον Ελληνα Δημήτρη Κυρσανίδη να παίρνει την 3η θέση. Κορυφαία γυναίκα του αγώνα αναδείχθηκε η Ρωσίδα Αλεξάντρα Σεφτσένκο.