Την αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσε το κορεό των οπαδών της Γαλατάσαραϊ στο ντέρμπι με τη Φενέρμπαχτσε, που εμφανίζει τον Σιλβέστερ Σταλόνε στον ρόλο του πυγμάχου Ρόκι και με τα μηνύματα «Στάσου όρθιος» και «Μοιάζουν μεγάλοι γιατί είσαι γονατιστός». Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος της Τουρκίας συνδέει το τεράστιο πόστερ και τα μηνύματά του με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίον η Αγκυρα θεωρεί υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έδωσε χθες εντολή στις Αρχές να ξεκινήσουν έρευνες για το πόστερ. Σε ανακοίνωσή της η Γαλατάσαραϊ αναφέρει ότι οι κατηγορίες είναι «μια παθητική απόπειρα» για να δυσφημιστεί ο σύλλογος.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας εναντίον οποιουδήποτε θεσμού, προσώπου ή κοινωνικού δικτύου που προσπαθεί να τοποθετήσει το όνομα της Γαλατάσαραϊ δίπλα σε εκείνο του ερασιτέχνη ηγέτη της σκληρής τρομοκρατικής οργάνωσης χρησιμοποιώντας το κορεό ως δικαιολογία» αναφέρει ο σύλλογος στην ιστοσελίδα του.