Το πρώτο μέλημα των φίλων του Ατρομήτου μόλις έληξε το ματς με την ΑΕΚ θα ήταν να τσεκάρουν τη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας. Να ευχαριστηθούν και να συνειδητοποιήσουν πως η ομάδα τους απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής ύστερα από οκτώ αγωνιστικές.

Μετά το Γεώργιος Καραϊσκάκης, η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι άλωσε και το ΟΑΚΑ. Νίκησε 1-0 την ΑΕΚ με το ωραίο γκολ του Αντιόλα Ντάουντα, διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα για έβδομο παιχνίδι, έξι στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο! Κι όλα αυτά, με τον Ουάρντα να κάνει σπουδαία δουλειά, κρατώντας την μπάλα και πασάροντας σωστά, αλλά και την άμυνα να λειτουργεί με εξαιρετική αλληλοκάλυψη. Ο 29χρονος νιγηριανός επιθετικός δεν ήταν βασικός στα τελευταία παιχνίδια, καθώς ο Κάναντι προτιμούσε τον Μανούσο. «Δούλευε καλά όλη την εβδομάδα, έδειχνε σε καλή κατάσταση και επιβεβαίωσε πως δεν χρειαζόταν πολλές ευκαιρίες για γκολ. Ετσι κι έγινε» είπε, δικαιωμένος για την επιλογή του, ο Κάναντι.

Κόπωση

Η ΑΕΚ μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μάζεψε μόλις έναν βαθμό στα τρία επόμενα. Δύο ήττες και μία ισοπαλία είναι ο απολογισμός της και το γεγονός ότι μεσολάβησαν παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ ανάγκασε τον Μανόλο Χιμένεθ να παραδεχθεί: «Δεν είμαστε ικανοί να παίζουμε παιχνίδι κάθε τέσσερις ημέρες».

Η ΑΕΚ πάντως είχε τις ευκαιρίες, όπως αυτή στα πρώτα δευτερόλεπτα του β’ μέρους, όταν ο Μάνταλος τσίμπησε την μπάλα μπροστά από τον Γιαννιώτη, αλλά αυτή προσέκρουσε στο δοκάρι. Φάσεις δημιούργησε και μετά το γκολ του Ντάουντα (55′). Στις σημαντικότερες, ο Αραούχο δεν τα κατέφερε σε τετ α τετ (60′), ενώ ο Γιαννιώτης εξουδετέρωσε σουτ του Μπακασέτα (85′).

«Η φάση-κλειδί ήταν το γκολ του Ατρομήτου. Μας έλειψε η ένταση και φυσικά το γκολ» είπε ο Χιμένεθ,ο οποίος κράτησε για λίγα λεπτά τους παίκτες στα αποδυτήρια κάνοντας παρατηρήσεις σε ότι αφορά τα λάθη που έγιναν.Ο Κάναντι εμφανίστηκε ρεαλιστής: «Το σημαντικό είναι πως κάνουμε σωστή προετοιμασία για όλα τα ματς. Πολύ σημαντική στιγμή και χαιρόμαστε γι’ αυτό. Είναι ένα όνειρο για εμάς, ωστόσο ο ρεαλιστικός στόχος είναι η πεντάδα ώστε να εξασφαλίσουμε συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ».

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος (65′ Γκάλο), Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (46′ Μπακασέτας), Λιβάγια, Μάνταλος, Αραούχο (71′ Ροντρίγκες).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Γιαννούλης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Ούμπιδες (65′ Κυριακίδης) Μπουσουλάτζιτς (86′ Ζησόπουλος), Ουάρντα, Βασιλακάκης, Ντιγκινί, Ντάουντα (65′ Καρασαλίδης).