Αν ήθελε κανείς να συστήσει με συντομία την επταμελή θεσσαλονικιώτικη (με ρίζες από τη Λάρισα) μπάντα, θα έλεγε ότι συνδυάζει αριστοτεχνικά τους ελληνικούς παραδοσιακούς ήχους με την ευρύτερη ηλεκτρική ροκ.

Kαι πάλι όμως θα έχανε τις λεπτομέρειες που κρύβονται στο πρώτο τους EP με πέντε κομμάτια (απ’ όπου ξεχώρισε το «Απ’ την αρχή του κόσμου»). Ολα ξεκίνησαν το 2013, όταν ο Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου –γιος του Θανάση –ξεκίνησε το σχήμα με τον φίλο του κιθαρίστα Τάσο Κοφοδήμο.

Μετά τη «διεύρυνση» του συγκροτήματος ο ήχος τους πλέον ξεκινά από τα Βαλκάνια, διανύει την Ευρώπη και την Αμερική και καταλήγει λικνιζόμενος στους ρυθμούς της ρέγκε.

Οι μουσικές καταβολές ενός σχήματος κατά πόσο «προδίδουν» το ύφος της μουσικής τους;

Νομίζω ότι οι μουσικές καταβολές παίζουν μεγάλο ρόλο, αλλά σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που καθορίζει τη σύνθεση. Αν συνέβαινε αυτό και μόνο, πιστεύω ότι δεν θα έβγαινε ποτέ πρωτότυπη μουσική και όλα θα μοιάζανε μεταξύ τους. Νομίζω όμως ότι υπάρχει εξέλιξη και πολύ μεγάλη ποικιλομορφία στη μουσική. Αυτό νομίζω έχει να κάνει με τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Επειδή σε μεγάλο βαθμό η σύνθεση είναι μία συναισθηματική διαδικασία, αποτυπώνεται στο τραγούδι έμμεσα ή άμεσα η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δημιουργός. Επίσης ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει σίγουρα είναι και η κοινωνία γύρω μας και σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή. Πάντως, νομίζω ότι είναι μία πολυσύνθετη διαδικασία.

Διάβασα κάπου τη φράση: «Γύρω μου πεθαίνουν άνθρωποι κι εμείς γράφουμε τραγούδια. Δεν ξέρω αν είναι χρέος ή ντροπή». Ποια είναι η δική σας άποψη;

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο, συμβαίνουν πάρα πολύ άσχημα πράγματα και νιώθω ότι διανύουμε μία πολύ αρνητική περίοδο της Ιστορίας. Ο τρόπος που στέκεται ο κάθε άνθρωπος απέναντι σε αυτή την κατάσταση διαφέρει. Η μουσική νομίζω ότι επηρεάζει τους ανθρώπους σε διάφορα επίπεδα και θέλω να πιστεύω ότι λειτουργεί σαν φάρμακο για τις ψυχές τους. Τουλάχιστον για μένα αυτό ισχύει. Τώρα το αν είναι αρκετό το να γράφεις μουσική σαν απάντηση στα δυσάρεστα που συμβαίνουν, μάλλον δεν είναι. Ισως μπορείς έμμεσα να συνεισφέρεις στην κοινωνία ως μουσικός, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο τη βοήθεια συνανθρώπων μας. Επίσης πιστεύω ότι όσοι μουσικοί νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν, θα πρέπει να το κάνουν σε ένα πιο άμεσο και πρακτικό επίπεδο.

Γιατί πιστεύετε ότι ξεχώρισε το «Απ’ την αρχή του κόσµου»;

Μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Δεν πιστεύω ότι όταν γράφεις κάτι, ξέρεις αν θα έχεις απήχηση ή όχι. Μία σκέψη που έχω κάνει είναι ότι μπορεί κάποιοι άνθρωποι να ταυτίζονται με τους στίχους επειδή αναφέρονται στη θλίψη, που είναι μία κατάσταση που λίγο ή πολύ όλοι κάποτε βιώνουν.

Τι είναι εκείνο που σας ενώνει ως µπάντα και τι σας χωρίζει;

Μας ενώνει η αγάπη μας για τη μουσική και τη δημιουργία και μας χωρίζει (αλλά και μας ενώνει παράλληλα) η διαφορετικότητα των χαρακτήρων μας.

Ποιο είναι το επόµενο βήµα σας;

Επειδή έχουμε αρκετά έτοιμα κομμάτια είναι στα σχέδιά μας να τα αποτυπώσουμε σε έναν δεύτερο δίσκο. Στίχους δεν μπορώ να σας πω, για να έρθετε και να τους ακούσετε από κοντά σε κάποιο live μας.