Η πολιτική διάσταση των κοσμικών συναθροίσεων θα μπορούσε να αποτυπωθεί σε μία φράση: «Οι “δεξιοί” πήγαν στο Παλλάς και οι “αριστεροί” στο Μέγαρο». Κάρλα Μπρούνι στο ένα, Παντελής Βούλγαρης στο άλλο. Δεν χρειάζονταν σημάνσεις. Παρ’ όλα αυτά, η πρεμιέρα στην αίθουσα Τριάντη της ταινίας του Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα», που αναφέρεται στη ζωή του Ναπολέοντα Σουκατζίδη και την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή, είχε περισσότερη χολιγουντιανή λάμψη αλλά και άρωμα εξουσίας. Οι άνδρες της ασφάλειας στην είσοδο του Μεγάρου σε προϊδέαζαν ότι μεγαλόσχημα κυβερνητικά στελέχη απόψε θα δουν σινεμά για να αποτίσουν φόρο κινηματογραφικής τιμής στις αριστερές του καταβολές. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης, στο σύντομο καλωσόρισμά του πριν από την προβολή, αναφέρθηκε αποκλειστικά στον Μανώλη Γλέζο (στη φωτογραφία με την Νάντια Βαλαβάνη) που επίσης ήταν παρών συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζώρτζια. (Ο αδελφός του Πέτρος Γλέζος, φυλακισμένος κι αυτός στο Χαϊδάρι, εκτελέστηκε λίγες ημέρες μετά τους 200 και υπάρχει ως ρόλος στην ταινία). Η είσοδος του Πρωθυπουργού (με κοστούμι στο μπλε της σχολικής ποδιάς) και της συντρόφου του Μπέτυς Μπαζιάνα (με μαύρο σακάκι και τοπ νεγκλιζέ από μέσα) από λίγους έγινε αντιληπτή αρχικά. Πιο γενναιόδωρος σε χαμόγελα και χειραψίες ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ χαριέστατος ο Νίκος Παππάς, στη μικρή δεξίωση που ακολούθησε την προβολή, είχε ιδιαίτερες συνομιλίες περισσότερο με επιχειρηματίες παρά με καλλιτέχνες.

Το ενδυματολογικό στίγμα της βραδιάς ήταν μάλλον αμήχανο, παρά τις εξάρσεις του. Χοντρά μπουφάν (αν και έκανε ζέστη εκείνη την ημέρα) και μαύρα βελούδα. Η Μιμή Ντενίση με παγέτες, η Μαρία Ναυπλιώτου και οι φίλες της με μακριές τουαλέτες, ο Θάνος Μικρούτσικος με T-shirt. Ταφτάδες και τραγιάσκες. Και το πιο καλοντυμένο ζεύγος η Ασπα και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Το δημοσιογραφικό μάτι όμως έπιασε τον Μανώλη Γλέζο που μετά την προβολή αποχώρησε, για αδιευκρίνιστους λόγους, φανερά εκνευρισμένος.

ΥΓ. Εκείνη τη βραδιά «χώρισε» και το ζευγάρι της συγκυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας στον Βούλγαρη, ο Πάνος Καμμένος στην Μπρούνι.