Μια ανακοίνωση διαφορετική από τις συνηθισμένες έκαναν επιστήμονες της NASA. Οι επιστήμονες της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ δεν μίλησαν για νέες ανακαλύψεις στο περιβάλλον του Διαστήματος αλλά προχώρησαν σε μια σειρά προτάσεων που αφορούν το περιβάλλον στα… υπνοδωμάτια.

Πιο συγκεκριμένα οι ειδικοί της NASA παρουσίασαν ένα κατάλογο με φυτά τα οποία έχουν ευεργετική δράση για τον άνθρωπο αν βρίσκονται εντός του σπιτιού και ειδικότερα μέσα σε μια κρεβατοκάμαρα.

Ο φοίνικας Areca Palm καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού από μολυσματικούς παράγοντες και σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να βοηθήσει σημαντικά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα ιγμόρεια τους ή κολλούν εύκολα κρυολογήματα και διευκολύνουν την αναπνευστική λειτουργία.

Η Αλόη Βέρα εκτός από το ότι είναι ένα καλαίσθητο και εύκολο στην περιποίηση φυτό είναι γνωστό ένα από τα καλύτερα φυτά στον καθαρισμό του αέρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς της NASA η Αλόη Βέρα είναι ιδανική για τοποθέτηση στην κρεβατοκάμαρα επειδή απελευθερώνει οξυγόνο καθόλη την διάρκεια της νύχτας.

Ο Αγγλικός Κισσός αν και συνδέεται περισσότερο με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό είναι επίσης γνωστό ότι φιλτράρει τον αέρα. Ερευνητές του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Ασθματος και Ανοσολογίας που συνεργάστηκαν με την NASA σε αυτό το πρότζεκτ διαπίστωσαν ότι το φυτό καταφέρνει να απομακρύνει την μούχλα που παράγεται στην ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές το φυτό μπορεί να απομακρύνει μέσα σε 12 ώρες την… εναέρια μούχλα σε ποσοστό 78%.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr