Χωρίς απώλειες «έβγαλε» η Μπαρτσελόνα την πολύ δύσκολη έδρα της Αθλέτικ, στην επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στο Σαν Μαμές, ως αντίπαλος στο Μπιλμπάο. Λίγες ημέρες πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική του Champions League (31/10) οι «Μπλαουγκράνα» επικράτησαν 2-0 με σκόρερ τον Μέσι στο 36΄ και τον Παουλίνιο στις καθυστερήσεις.

Η σύνθεση της «Μπάρτσα»: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Ουμτιτί, Ράκιτιτς, Παουλίνιο, Μπουσκέτς, Σέρχι Ρομπέρτο, Αντρέ Γκόμες (83΄ Σεμέντο), Μέσι, Σουάρες

***Με νίκη πέρασε και από τη Βιτόρια η Βαλένθια, επικρατώντας 2-1 της αδύναμης έως τώρα Αλαβές, για τη 10η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Σκόρερ των «νυχτερίδων», που εξακολουθούν να είναι δεύτεροι καταδιώκοντας την Μπαρτσελόνα, οι Τζάτζα (34′) και Ροντρίγκο (66′ πεν), ενώ για τους γηπεδούχους, που βρίσκονται στην προτελευταία θέση, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Αλέξις.(49′)

***Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν τα κατάφερε στοWanda Metropolitano, καθώς έφερε 1-1 με τη Βιγιαρεάλ. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε προηγήθηκε με τον Κορέα στο 61′ και η Βιγιαρεάλ ισοφάρισε με τον Κάρλος Μπάκα στο 81′.