Οποιος νομίζει ότι ο Ατρόμητος είναι ένα είδος «λαγού», που απλώς τραβάει τους διεκδικητές του τίτλου στην κούρσα του πρωταθλήματος, θα ‘πρεπε να δει το χθεσινό ματς της ομάδας του Περιστερίου στην Ξάνθη: ο Ατρόμητος όχι απλώς κέρδισε αλλά το έκανε με τρόπο επιβλητικό –πέρασε από τα Πηγάδια με την άνεση ενός πρωτοπόρου του πρωταθλήματος. Η σκληρή Ξάνθη έχει ήδη φρενάρει με ισοπαλίες στο γήπεδό της τον Ολυμπιακό, που προηγήθηκε αλλά δεν πήρε τους τρεις βαθμούς και την ΑΕΚ, που έπαιξε μισή ώρα με παίκτες παραπάνω κι απλώς ισοφάρισε στο φινάλε. Υποτίθεται ότι για τον πρωτοπόρο η Ξάνθη θα ήταν αντίπαλος δύσκολος: δεν φάνηκε τίποτα τέτοιο. Η ομάδα του Κάναντι έλεγξε το ματς από την αρχή, είχε τρεις ευκαιρίες στα πρώτα είκοσι πέντε λεπτά του αγώνα, κι όταν στο 40’ ο Αιγύπτιος Ουάρντα άνοιξε το σκορ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ όλοι κατάλαβαν ότι ο Ατρόμητος θα κερδίσει και μάλιστα εύκολα.

Αυτή τη φορά ο προπονητής του προτίμησε να παίξει με δυο κόφτες (ο Βραζιλιάνος Μάντσον έπαιξε δίπλα στον Βόσνιο Μπουζουλάζιτς) ενώ έμειναν στον πάγκο ο Ούμπιδες και ο Μανούσος, που χρησιμοποιήθηκαν μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Ατρόμητος επέτρεψε στην Ξάνθη τη δημιουργία μόλις μιας ευκαιρίας: στο 47′ ο τερματοφύλακάς του Γιαννιώτης σταμάτησε τον Γέντρισεκ, που ήταν έτοιμος να ισοφαρίσει. Η Ξάνθη δεν είχε επιθετικές λύσεις, ο Μπρίτο, ήρωας των προηγούμενων ματς, εξουδετερώθηκε πλήρως και ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε το «ριφιφί» με ένα γκολ του Ντιγκινί που σκόραρε στο 82′ με γυριστό σουτ έπειτα από κόρνερ.

Η νίκη ήρθε ως αποτέλεσμα μιας μεστής εμφάνισης και είναι αποτέλεσμα αγωνιστικής σοβαρότητας.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος έχει επτά ματς να δεχθεί γκολ, έχει έξι διαφορετικούς σκόρερ, βρίσκει σε κάθε αγωνιστική έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή και είναι σε όλα τα ματς τακτικά άψογος: χθες, όταν ο Κάναντι έριξε στο ματς τον στόπερ Καρασαλίδη στο 65′, επιτρέποντας στον Ατρόμητο να αμυνθεί με πέντε αμυντικούς, η Ξάνθη δεν πλησίασε ποτέ ξανά με αξιώσεις την περιοχή του Γιαννιώτη.

Στο Περιστέρι αρχίζουν να κάνουν μεγάλα όνειρα. Το πανηγύρι στα αποδυτήρια, στο οποίο πρωτοστάτησε ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Σπανός, δείχνει ότι στο Περιστέρι είναι βέβαιοι πως βρίσκονται στον δρόμο της Λέστερ. Αν συνεχίσουν έτσι, ποιος τους πιάνει…

Διαιτητής: Τζήλος.

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας (58′ Ορφανίδης), Λουσέρο, Μπρίτο, Κίκε (65′ Ρότσε), Γέντρισεκ (58′ Τριάδης).

Ατρόμητος (Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μπουσουλάτζιτς, Μάντσον (86′ Ούμπιδες), Βασιλακάκης, Ουάρντα (72′ Καρασαλίδης), Ντιγκινί, Ντάουντα (78′ Μανούσος).