Η μάχη της Κρήτης, το σίκουελ

Σύμφωνα με το επιτελείο του, η επίσκεψη του Γιώργου Καμίνη στην Κρήτη πήγε καλά. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ακόμα και άνθρωποι που δεν υποστηρίζουν απαραίτητα τον δήμαρχο Αθηναίων. Fun fact: ένας από αυτούς ήταν και ο πατέρας του Νίκου Ανδρουλάκη, Μαρίνος. Για τους άσπονδους φίλους του, ωστόσο, το ταξίδι Καμίνη στην Κρήτη δεν απέφερε τα αναμενόμενα. Γνωρίζοντες τα του νησιού αναφέρουν πως η συγκέντρωση στο Ηράκλειο δεν είχε απήχηση, σε αντίθεση με την αντίστοιχη στα Χανιά. Στο Ρέθυμνο η επίσκεψη του δημάρχου ήταν τυπική. Στο Λασίθι δεν πήγε ποτέ -γιατί δεν προλάβαινε ή γιατί ήξερε πως εκεί η υποψηφιότητά του δεν έχει απήχηση;

Δείξε μου τα νούμερα

Εβδομάδα δημοσκοπήσεων άρχισε χθες, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, με τους αριθμούς ήμουν ανέκαθεν επιφυλακτικός. Ειδικά με αυτούς που μετρούν τα ποσοστά υποψήφιων αρχηγών για ένα κόμμα που ακόμα δεν υπάρχει. Πάντως, αν τους πιστέψουμε, περίπου το 15% της ελληνικής κοινωνίας είναι δυνητικοί ψηφοφόροι του νέου φορέα – πόσοι από αυτούς θα πάνε στην κάλπη στις 12 Νοεμβρίου; Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Καμίνης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης μοιάζουν οι επικρατέστεροι αρχηγοί. Ακούω πως η μικρή απόσταση μεταξύ Καμίνη – Θεοδωράκη θα ανάψει κι άλλο τα αίματα μεταξύ τους, ενώ στην πλευρά της Φώφης χαίρονται με τη μικρή άνοδο που σημειώνει και τη στασιμότητα των αντιπάλων. Στοίχημα για το αποτέλεσμα, βέβαια, ακόμα δεν βάζω, κι ας λένε οι γνωρίζοντες πως όταν ο αριθμός των ψηφοφόρων είναι μικρός, τα πάντα κρίνονται στη δυνατότητα κινητοποίησης.

Πληρωμή εξ αποστάσεως

«Ψηφίστε, ψηφίστε, ψηφίστε»: αυτό είναι το μήνυμα όλων των επιτελείων. Και αν βαριέσαι τις ουρές, μπορείς να προεγγραφείς στην αντίστοιχη ιστοσελίδα (www.dpekloges.gr). Γνωστοί μου λένε ότι βρήκαν τη διαδικασία λίγο περίπλοκη, όμως νομίζω ότι με κάτι μικρές αλλαγές της Επιτροπής τα προβλήματα μειώθηκαν σημαντικά. Μπορείς δε να πληρώσεις το παράβολο ηλεκτρονικά και να πας άνετος να ψηφίσεις την επόμενη Κυριακή. Κι εκεί όμως υπάρχει παρασκήνιο: αν επιλέξεις να πληρώσεις το παράβολο με κάρτα, μεταφέρεσαι απευθείας σε γνωστή ιστοσελίδα πληρωμών, ώστε να κάνεις τη συναλλαγή με κάθε δυνατή ασφάλεια. Η συγκεκριμένη εταιρεία, μαθαίνω, είχε καταθέσει προσφορά και για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, που ευγενικά (sic) απερρίφθη.