ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Γεννηματά υπέρ της περιφέρειας, από τις Σέρρες: «Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη ήταν αυτή που άλλαξε την εικόνα της ελληνικής υπαίθρου στη δεκαετία του ’80. Και τώρα είναι αυτή που μπορεί και θέλει να αναβαθμίσει την ύπαιθρο, με προσαρμογή στα δεδομένα της νέας εποχής, ώστε να γίνει χώρος για να ζεις, χώρος για να επιχειρείς».

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Στην άμεση δημιουργία του νέου φορέα μετά τις εκλογές στέκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως «η νέα παράταξη πρέπει να πάει αμέσως σε ιδρυτικό συνέδριο. Οσο πιο γρήγορα λύσουμε τα διαδικαστικά τόσο πιο γρήγορα θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την επανασύνδεσή μας με την ελληνική κοινωνία και τις ανάγκες της».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

Θεσμική απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής: «Στη Σαντορίνη κάποιοι φασίστες τραμπούκοι θέλησαν να ορίσουν ποιοι είναι Ελληνες. Τους απαντούν οι αρχαίοι μας πρόγονοι και το Σύνταγμα: Οσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Γιατί ο Θεοδωράκης πέρασε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Σαμοθράκη; «Ενα βράδυ του Σεπτέμβρη στη Σαμοθράκη έβρεξε όσο βρέχει έναν ολόκληρο χειμώνα στη Θεσσαλονίκη. Το δικό μας χρέος είναι να σας βοηθήσουμε ώστε να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των ζημιών. Ελπίζω η συμπεριφορά σας να είναι ένα δίδαγμα για τους Αθηναίους, για τους κατοίκους των πόλεων. Γιατί χωρίς τους ακρίτες μας, χωρίς τους νησιώτες μας, η Ελλάδα δεν υπάρχει».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

«Η δήθεν αγωνία για να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη είναι στην πραγματικότητα η αγωνία 1.000 κρατικοδίαιτων στελεχών που κεντρικό θέμα στο μυαλό τους έχουν τα κρατικά αξιώματα και τους μισθούς που συνεπάγονται» εξηγεί ο πρώην υπουργός, κατηγορώντας όσους δεν αποκλείουν συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Ο Γιάννης Μανιάτης δεν θεωρεί τον εαυτό του αουτσάιντερ: «Ο κόσμος δεν συμβιβάζεται, θα ψηφίσει ανατρεπτικά, αντισυμβατικά, αντισυστημικά. Είναι πιο μπροστά από μας. Ετοιμαστείτε για εκπλήξεις. Δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Θα είμαι στον δεύτερο γύρο»