Αμρ Ουάρντα

Τον Αύγουστο είχε γίνει το ανέκδοτο του ελληνικού και του πορτογαλικού ποδοσφαίρου μετά τις αποκαλύψεις της «Ρέκορντ» για το «πρέσινγκ» που ασκούσε στις συζύγους συμπαικτών του στην ομάδα Φεϊρένσε. Ωφελημένος από το σκάνδαλο βγήκε τελικά ο Ατρόμητος, στον οποίον κατέληξε ο Φαραώ, δανεικός από τον ΠΑΟΚ.

Σήμερα αυτός που γελάει είναι ο 24χρονος ποδοσφαιριστής από την Αλεξάνδρεια. Με στυλ που θυμίζει έντονα τον Βραζιλιάνο Γουίλιαν της Τσέλσι (το χθεσινό γκολ με φάουλ στην Ξάνθη ήταν copy paste) και ηγετικά προσόντα αντίστοιχα του Μαχρέζ τη μαγική χρονιά της Λέστερ στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Ουάρντα φωτίζει το αστέρι του Ατρομήτου και δίνει νέο χρώμα στο μουντό ελληνικό πρωτάθλημα.

Οτζίτζα Οφόε

Πρόβλημα στο δυναμό, ρετάρει η μηχανή. Η αγωνιστική πτώση του Ολυμπιακού είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη σημαντική πτώση στην απόδοση του Οτζίτζα Οφόε. Ο Βέλγος ήταν παρών-απών στο ντέρμπι της Λεωφόρου και το μόνο στοιχείο που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν τα οκτώ λάθη που κατέγραψε η στατιστική, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη που αγωνίστηκε στο ελληνικό κλάσικο. Πού οφείλεται η αγωνιστική πτώση του Οφόε; Οι εκδοχές είναι πολλές. Φταίει η απόλυση του Μπέσνικ Χάσι; Φταίνε οι συχνές αλλαγές στη θέση του στον αγωνιστικό χώρο; Πολύ πιθανό να είναι κουρασμένος.

Οποιο κι αν είναι πάντως το πρόβλημα, ο Τάκης Λεμονής πρέπει να σκύψει πάνω του και να βρει λύσεις όσο είναι νωρίς.