Χρονιά του αγγλικού ποδοσφαίρου φαίνεται πως θα είναι το 2017. Μετά την κυριαρχία των μικρών εθνικών ομάδων των Λιονταριών με την κατάκτηση των Παγκοσμίων Κυπέλλων από την Κ-20 και την Κ-17 και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Κ-19, τη σκυτάλη παίρνουν οι σύλλογοι με τη δυναμική επαναφορά τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το επόμενο διήμερο, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής, τέσσερις ομάδες, οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι και η Τότεναμ μπορούν να πάρουν την πρόκριση για τη φάση των 16, ενώ στο παιχνίδι της πρόκρισης παραμένει και η Λίβερπουλ, όταν πέρυσι είχαν καταφέρει να περάσουν στα νοκάουτ παιχνίδια μόνο οι Αρσεναλ και Λέστερ.

Πολύ κοντά στην πρόκριση βρίσκονται ακόμα οι Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπεσίκτας.

Αντίθετα, σε μεγάλο κίνδυνο να τεθεί νοκάουτ από τη συνέχεια της διοργάνωσης βρίσκεται η δύο φορές φιναλίστ την τελευταία τετραετία, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με δύο βαθμούς συγκομιδή στα πρώτα τρία παιχνίδια και το κυριότερο μόλις ένα γκολ και αυτό με πέναλτι από τον Γκριεζμάν, οι Ροχιμπλάνκος βρίσκονται σε ένα σημείο που δεν έχουν συνηθίσει επί ημερών του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Η Ατλέτικο πετυχαίνει γκολ με το σταγονόμετρο, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη Λα Λίγκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε εναντίον της Καραμπάχ στην προηγούμενη αγωνιστική, αν και οι Αζέροι αγωνίζονταν για μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες.

Η παλιά δόξα της ομάδας, ο Πορτογάλος Πάουλο Φούτρε, πιστεύει ότι παίκτες κλάσης όπως είναι αυτοί της Ατλέτικο δεν είναι φυσιολογικό να χάνουν τόσα πολλά γκολ. «Δεν είναι ο Σιμεόνε που χάνει τόσα γκολ. Δεν είναι λάθος του παίκτες που διεκδικούν τη Χρυσή Μπάλα να αστοχούν σε κενή εστία», σημείωσε σε άρθρο του στη «Μάρκα».

Ο επίσης παλαίμαχος επιθετικός της Ατλέτικο, Κίκε Εστεμπάρανθ, ζητά από τον Σιμεόνε να παρατάξει την ομάδα με πιο επιθετικούς προσανατολισμούς γιατί έχει ανάγκη να δείξει φιλοδοξία.

Το πρόγραμμα των αποψινών αναμετρήσεων (σε παρένθεση οι βαθμοί των ομάδων):

1ος όμιλος: Μάντσεστερ Γ. (9) – Μπενφίκα (0), Βασιλεία (6) – ΤΣΣΚΑ (3).

2ος όμιλος: Παρί Σεν Ζερμέν (9) – Αντερλεχτ (0), Σέλτικ (3) – Μπάγερν (6).

3ος όμιλος: Ρόμα (5) – Τσέλσι (7), Ατλέτικο (2) – Καραμπάχ (1).

4ος όμιλος: Ολυμπιακός (0) – Μπαρτσελόνα (9), Σπόρτινγκ (3) – Γιουβέντους (6).