Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε στη Βρετάνη ένα βήμα παραπάνω απ’ ό,τι την περασμένη εβδομάδα στην Αμβέρσα. Ο 19χρονος πρωταθλητής του τένις μπορεί να ηττήθηκε στη Βρέστη από τον 18χρονο Γάλλο Κορεντίν Μουτέ, στον τελικό του Οπεν της Βρετάνης, ωστόσο η ουσία είναι πως τις δύο τελευταίες εβδομάδες κατάφερε να πάρει σημαντικούς πόντους, με αποτέλεσμα να κερδίσει πολλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Η καλή δουλειά για τον Τσιτσιπά είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα στο European Open όταν έφτασε στην τετράδα αποκλείοντας στον προημιτελικό τον Γάλλο Νταβίντ Γκοφέν (Νο 10). Ο 19χρονος αθλητής μπορεί να ηττήθηκε στον ημιτελικό από τον Αργεντινό Σβάρτσμαν, όμως με την εξαιρετική πορεία του στο τουρνουά μπήκε στους πρώτους εκατό της κατάταξης, φτάνοντας στο Νο 95. Είναι ο πρώτος Ελληνας που καταφέρνει κάτι τέτοιο και φυσικά πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία.

Παρά την ήττα του στον χθεσινό τελικό, ο Τσιτσιπάς αναμένεται να βρεθεί στο Νο 89 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 19χρονος τενίστας έχασε εύκολα το πρώτο σετ (6-2), ωστόσο πάλεψε στο δεύτερο. Θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, όμως πέντε χαμένα σετ-πόιντ έδωσαν την ευκαιρία στον Μουτέ να πάρει το σετ στο τάι-μπρέικ. Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς από την περίοδο που αγωνιζόταν στην κατηγορία τζούνιορ είχε αρκετές επιτυχίες.

Το 2015 είχε φτάσει στην ημιτελική φάση του διπλού στο Οπεν των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νέα Υόρκη, ενώ έναν χρόνο αργότερα, με συμπαίκτη τον Κένεθ Ράισμα, κατέκτησε τον τίτλο στο Γουίμπλεντον.

Ηταν η χρονιά που είχε φτάσει στο Νο1 της κατάταξης στα τζούνιορ. Το 2017, απέκτησε και τις πρώτες του εμπειρίες από τουρνουά Γκραν Σλαμ, καθώς κατάφερε να περάσει τους προκριματικούς και να βρεθεί στο κυρίως ταμπλό στο Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον, όπου αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, έχοντας να αντιμετωπίσει αρκετά έμπειρους αντιπάλους. Σημειώνουμε ότι στα επαγγελματικά τουρνουά αγωνίζεται μόλις για δεύτερο χρόνο.